Постинг
07.01.2013 23:46 -
Симпатични сърми
Тази рецепта я научих от моя колежка преди много години. Наскоро се сетих да я направя и моите вкъщи толкова я харесаха, че ме накараха да им я направя пак след няколко дни.
Уточнявам, че ако не ви се занимава да завивате сърми, може да я направите като мусака /само че без заливка/ и пак става чудесна.
И тъй, продуктите:
1 пиле/кокошка, гъска/
200 гр гъби/пресни или от консерва/
1ч.ч. ориз
4-5 моркова
1-2 глави чесън
1 киела зелка
1 глава лук
1 с.л. червен пипер/ може и без него/
1 ч.л.черен пипер
щипка чубрица
1 дафинов лист/накъсан/
щипка мащерка
Пилето се сварява, като към края на варенето се слага около супена лъжица сол/равна/. Обезкостява се, маха се кожата и се нарязва на малки хапки.
Отделно задушаваме в олио лука, гъбите. / Ако няма да завиваме сърми слагаме последователно всички продукти да се задушат - зелето на малки късчета , морковите, ориза, чесъна на малки резенчета и накрая подправките. заливаме с топлия бульон от сварената птица, като спазваме принципа на съотношението за варен ориз 1: 3;4 т.е. 1 част ориз- 3;4 части вода.Запичаме във фурната до сгъстяване и сваряване на ориза.
Ако не ни мързи и свием сърми ефекта е по-голям.
Тогава постъпваме така:
Задушаваме лука + гъбите+ ориза. Сваляме от огъня и прибавяме чубрицата и черния пипер.
В едно зелево листо се реди 1 порция место, 1с.л. плънка, 1 скилидка чесън, 1 резенче морков.
На дъното на тенджера се слагат костите. Върху тях се нареждат сърмите. Между сърмите се спуска по пърче дафинов лист и стръкче мащерка. Ако месото не е масно се налива малсо мазнина. Залива се с вода до половината на тенджерата. Вари се на тих огън около 2 часа. Червеният пипер се ръси м/у сърмите, не се слага в тях.
Да ви е вкусно!
Уточнявам, че ако не ви се занимава да завивате сърми, може да я направите като мусака /само че без заливка/ и пак става чудесна.
И тъй, продуктите:
1 пиле/кокошка, гъска/
200 гр гъби/пресни или от консерва/
1ч.ч. ориз
4-5 моркова
1-2 глави чесън
1 киела зелка
1 глава лук
1 с.л. червен пипер/ може и без него/
1 ч.л.черен пипер
щипка чубрица
1 дафинов лист/накъсан/
щипка мащерка
Пилето се сварява, като към края на варенето се слага около супена лъжица сол/равна/. Обезкостява се, маха се кожата и се нарязва на малки хапки.
Отделно задушаваме в олио лука, гъбите. / Ако няма да завиваме сърми слагаме последователно всички продукти да се задушат - зелето на малки късчета , морковите, ориза, чесъна на малки резенчета и накрая подправките. заливаме с топлия бульон от сварената птица, като спазваме принципа на съотношението за варен ориз 1: 3;4 т.е. 1 част ориз- 3;4 части вода.Запичаме във фурната до сгъстяване и сваряване на ориза.
Ако не ни мързи и свием сърми ефекта е по-голям.
Тогава постъпваме така:
Задушаваме лука + гъбите+ ориза. Сваляме от огъня и прибавяме чубрицата и черния пипер.
В едно зелево листо се реди 1 порция место, 1с.л. плънка, 1 скилидка чесън, 1 резенче морков.
На дъното на тенджера се слагат костите. Върху тях се нареждат сърмите. Между сърмите се спуска по пърче дафинов лист и стръкче мащерка. Ако месото не е масно се налива малсо мазнина. Залива се с вода до половината на тенджерата. Вари се на тих огън около 2 часа. Червеният пипер се ръси м/у сърмите, не се слага в тях.
Да ви е вкусно!
Вълнообразно
Билки,наименованията на които започват с...
КАК ВЪЗПРИЕМАМ АЗ МУЗИКАТА НА БЕТХОВЕН -...
РЕЦЕПТА С ДЖИНДЖИФИЛ
КАК ВЪЗПРИЕМАМ АЗ МУЗИКАТА НА БЕТХОВЕН -...
РЕЦЕПТА С ДЖИНДЖИФИЛ
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. mimogarcia
9. bateico
10. sekirata