Постинг
07.01.2013 23:46 -
Симпатични сърми
Тази рецепта я научих от моя колежка преди много години. Наскоро се сетих да я направя и моите вкъщи толкова я харесаха, че ме накараха да им я направя пак след няколко дни.
Уточнявам, че ако не ви се занимава да завивате сърми, може да я направите като мусака /само че без заливка/ и пак става чудесна.
И тъй, продуктите:
1 пиле/кокошка, гъска/
200 гр гъби/пресни или от консерва/
1ч.ч. ориз
4-5 моркова
1-2 глави чесън
1 киела зелка
1 глава лук
1 с.л. червен пипер/ може и без него/
1 ч.л.черен пипер
щипка чубрица
1 дафинов лист/накъсан/
щипка мащерка
Пилето се сварява, като към края на варенето се слага около супена лъжица сол/равна/. Обезкостява се, маха се кожата и се нарязва на малки хапки.
Отделно задушаваме в олио лука, гъбите. / Ако няма да завиваме сърми слагаме последователно всички продукти да се задушат - зелето на малки късчета , морковите, ориза, чесъна на малки резенчета и накрая подправките. заливаме с топлия бульон от сварената птица, като спазваме принципа на съотношението за варен ориз 1: 3;4 т.е. 1 част ориз- 3;4 части вода.Запичаме във фурната до сгъстяване и сваряване на ориза.
Ако не ни мързи и свием сърми ефекта е по-голям.
Тогава постъпваме така:
Задушаваме лука + гъбите+ ориза. Сваляме от огъня и прибавяме чубрицата и черния пипер.
В едно зелево листо се реди 1 порция место, 1с.л. плънка, 1 скилидка чесън, 1 резенче морков.
На дъното на тенджера се слагат костите. Върху тях се нареждат сърмите. Между сърмите се спуска по пърче дафинов лист и стръкче мащерка. Ако месото не е масно се налива малсо мазнина. Залива се с вода до половината на тенджерата. Вари се на тих огън около 2 часа. Червеният пипер се ръси м/у сърмите, не се слага в тях.
Да ви е вкусно!
Уточнявам, че ако не ви се занимава да завивате сърми, може да я направите като мусака /само че без заливка/ и пак става чудесна.
И тъй, продуктите:
1 пиле/кокошка, гъска/
200 гр гъби/пресни или от консерва/
1ч.ч. ориз
4-5 моркова
1-2 глави чесън
1 киела зелка
1 глава лук
1 с.л. червен пипер/ може и без него/
1 ч.л.черен пипер
щипка чубрица
1 дафинов лист/накъсан/
щипка мащерка
Пилето се сварява, като към края на варенето се слага около супена лъжица сол/равна/. Обезкостява се, маха се кожата и се нарязва на малки хапки.
Отделно задушаваме в олио лука, гъбите. / Ако няма да завиваме сърми слагаме последователно всички продукти да се задушат - зелето на малки късчета , морковите, ориза, чесъна на малки резенчета и накрая подправките. заливаме с топлия бульон от сварената птица, като спазваме принципа на съотношението за варен ориз 1: 3;4 т.е. 1 част ориз- 3;4 части вода.Запичаме във фурната до сгъстяване и сваряване на ориза.
Ако не ни мързи и свием сърми ефекта е по-голям.
Тогава постъпваме така:
Задушаваме лука + гъбите+ ориза. Сваляме от огъня и прибавяме чубрицата и черния пипер.
В едно зелево листо се реди 1 порция место, 1с.л. плънка, 1 скилидка чесън, 1 резенче морков.
На дъното на тенджера се слагат костите. Върху тях се нареждат сърмите. Между сърмите се спуска по пърче дафинов лист и стръкче мащерка. Ако месото не е масно се налива малсо мазнина. Залива се с вода до половината на тенджерата. Вари се на тих огън около 2 часа. Червеният пипер се ръси м/у сърмите, не се слага в тях.
Да ви е вкусно!
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Най-четени
1. radostinalassa
2. planinitenabulgaria
3. mt46
4. kvg55
5. wonder
6. zahariada
7. varg1
8. avangardi
9. apollon
10. bven
11. leonleonovpom2
12. iw69
13. rosiela
14. getmans1
2. planinitenabulgaria
3. mt46
4. kvg55
5. wonder
6. zahariada
7. varg1
8. avangardi
9. apollon
10. bven
11. leonleonovpom2
12. iw69
13. rosiela
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. dobrota
6. mt46
7. ambroziia
8. vidima
9. donkatoneva
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. dobrota
6. mt46
7. ambroziia
8. vidima
9. donkatoneva
10. milena6
Най-активни
1. radostinalassa
2. lamb
3. sarang
4. kalpak
5. wrappedinflames
6. hadjito
7. mimogarcia
8. bateico
9. dokito
10. sekirata
2. lamb
3. sarang
4. kalpak
5. wrappedinflames
6. hadjito
7. mimogarcia
8. bateico
9. dokito
10. sekirata