Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2012 20:18 - Вълшебствата на кремъка. Царят на неорганичния свят може да ни излекува от цял куп болести
Автор: samojiva Категория: Хоби   
Прочетен: 13496 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 15.11.2012 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Лечебните свойства на силиция стават известни сравнително скоро, в края на 70-те години на XX век. Заслугата за откриването на удивителните качества на силициевата вода принадлежи на инженера от Минск А. Малярчиков. Не случайно се казва, че всичко гениално е просто. Наистина простотата на решенията и откритията идва при този, който е достоен за нея и се е стремил да разгадае тайните на природата дълги години.

Въз основа на опитите и наблюденията си Малярчиков направил извода, че активираната със силиций вода става бактерицидна, унищожава вируса на грипа, успокоява зъбобола, лекува ангина, хрема, помага при стомашни разстройства, намалява количеството на захарта в кръвта, подобрява функционирането на бъбреците, черния дроб, нормализира обмяната на веществата в организма. Същевременно има достатъчно основателни причини да се смята активираната вода за ефективно средство в борбата с онкологичните заболявания. Като изследвал кремъка, Малярчиков открил останки на микроорганизми, които допринесли за образуването на камъка от тинята в топлите водоеми от периода креда. Ученият доказал, че силицият активира и регенерира водата и я превръща в течност с уникални свойства.

А от къде най- лесно ще си набавим силиций и то в домашни условия, ами ето от къде- от кремъка...
Толкова пъти в детството си сме слушали за него...
Изследванията на учените доказват, че във водата кремъкът отделя силициева киселина. Дозите са много малки, но са достатъчни при попадането й в организма тя да разтваря шлаките и отложените соли. Освен това водата, в която е престоял кремък, помага за разтварянето и извеждането на камъни и пясък от пикочния и жлъчния мехур, от черния дроб, бъбреците, прочиства гънките на дебелото черво, укрепва имунитета. Такава вода е незаменима за хората, които живеят в зони с радиоактивни замърсявания!
Какво на цвят трябва да е камъчето което ни трябва, за да започнем да се лекуваме?! Ами ето какво може да е то...

Удивителното черно камъче! А и то невинаги е черно. Може да е тъмносиво (значи съдържа магнезий) или червеникаво (богато е на желязо). Но за лечебни цели се използва само тъмносивият или черният кремък. Той съдържа най- голям процент силиций.
Силициевата вода, която можем да си получим в домашни условия с помощта  кремък.

На вашето внимание това, което прочетох в книгата на Вера Озерова"Лечение със силициева вода"

СИЛИЦИЕВАТА ВОДА

Настойка от кремък

Силициевата вода е настойка от кремък, която се прилага външно и вътрешно. Какви ли не настойки ни предлагат в аптеките. Но да киснат камъни, все още не правят. Какво се получава, след като камъкът престои във водата? Водата променя своята структура, по състав тя става по-близка до кръвната плазма и междуклетъчната течност. Хората от народа, без да имат кой знае колко задълбочени познания по химия, са познавали отдавна свойствата на тази вода. И до днес в много села се е запазила традицията да настилат с кремък дъната на кладенците.

Лекарството е под краката ни, или къде да намерим кремък

На сбогуване с ласкавото море мнозина си вземат за спомен камъчета, изгладени от вълните. Но малцина знаят, че те могат не само да напомнят за отпуската, но и да оказват оздравяващо действие. В баластрата от морския бряг се съдържа необходимият на всички нас силиций. Едни и същи камъчета могат да бъдат използвани в продължение на десетилетия - толкова висок е енергийният им потенциал.

Много добра поддръжка за всеки от нас е силициевата вода, получена като обикновена настойка. Това е мързелив метод. Нищо не се налага да правим, трябва само да почакаме известно време.

Възползвайте се от отпуската си. Ако сте решили да почивате на море, взели сте най-доброто решение. Ще съчетаете приятното с полезното. Най-важното е да не сбъркате с плажа. На „черните" плажове (такъв е естественият цвят на кремъка) водата е наситена с неговите естествени съединения. Ще попълните своите запаси от силиций, като вдишвате влажния въздух и се къпете.

На „белите" плажове преобладават калциевите породи. Силицият тук е дори по-малко, отколкото в човешкия организъм. Болестите, предизвикани от недостиг на силиций, след почивка на „бели" плажове обикновено се обострят, а след почивка на„черни"самочувствието се подобрява, симптомите не са толкова изразени.

Сега можете да избирате място за почивка с отчитане не само на цените, но и на цвета на плажа.

И така, избрали сте „черен" плаж. Можете да си съберете черен кремък, той е в изобилие на морския бряг. Придържайте се към напълно разбираемото правило: колкото по-малки са камъните, толкова по-голяма е повърхността за съприкосновение с водата, следователно толкова по-добър ще е резултатът.
Можете да намерите кремък и покрай реките, но трябва внимателно да търсите/при удар едно в друго камъчетата трябва да отделят искри/.

Старателно измийте камъчетата и ги залейте с вода. Колкото по-голям е съдът, толкова по-добре. Оставете да престои, за да можете да я употребявате и вътрешно. А „неузрялата" вода можете да използвате за клизми, ако сте решили да се върнете у дома наистина здрави. Долният слой вода не бива да се използва - там се събират разни примеси, които невинаги са полезни за организма. В отпускарски условия обикновено камъчетата се киснат 2-3 дни.

Когато отпуската ви свърши, не забравяйте да си вземете тези невзрачни черни камъчета, те още ще ви послужат. Черният кремък е практически неизтощим природен материал. Този „вечен двигател" ще работи без да е необходимо да го сменяте и за вас, и за децата ви. В дома кремъкът е най-добре да се постави високо над пода - върху шкаф, рафт, ниша и др.

Домашен източник на жива вода

Ако не желаете да чакате милостта на природата, можете да си направите източник на жива вода и у дома. За целта са достатъчни няколко камъчета. Сложете ги във вода и след 2 -3 дни лековитата течност е на ваше разположение.

Методиката за приготвяне на силициева вода е много проста.

В 3-литров съд поставете 4-7 малки кремъчета, налейте вода от чешмата, но е по-добре да я филтрирате предварително, поставете съда на защитено от преки слънчеви лъчи място. Ако съдът е по-голям, добавете още камъчета.

Водата може да стои на стайна температура, най-добре е съдът да е емайлиран или стъклен.

За приготвяне на храна и за клизми водата трябва да е престояла 2 дни.

Ако водата ви е нужна за лечебни или профилактични цели, ще трябва да почакате. Покрийте съда с няколко слоя марля и го поставете на светло при температура 5°С за 5-7 дни. Тази вода може да се използва за пиене, а също за готвене на ястия, супи, компоти, чай и др.

Спазвайте следните правила:

? Всеки път след изливането на водата измивайте съда и камъчетата под течаща вода. При изливането на водата ще видите примесите, утаили се на дъното.

? Водата, получена от киснене на кремък, можете да кипвате, но самите камъни не бива да се кипват, тъй като в такъв случай водата се пренасища с биологично активни вещества.

?  За лечебни цели е желателно да използвате кремък с тъмнокафяв или черен цвят.

?  Използвайте само природни минерали. Свойствата на кремъка се обуславят от съдържащите се в него останки на микроорганизми, съществували през периода креда и дори още по-рано. Именно тогава се е образувал кремъкът, притежаващ такива полезни свойства.

? Използването на „технически" кремък, останал от запалка, филтър и др., не само не се препоръчва, но е и опасно. Не е известно на каква обработка са подлагани изделията, в които кремъкът е използван с техническа цел.

? Водата запазва лечебните си свойства в продължение на няколко месеца. Парче кремък с размер 1 кубически сантиметър е достатъчно за приготвянето на 1 кубически метър - силициева вода.

?   Категорично се забранява водата заедно с кремъка да се държи в хладилник.

Как да подготвим кремъка за повторно използване

След еднократно или двукратно използване измийте камъка с хладка вода и за 2 часа го оставете да се проветри на чист въздух.

При появата по повърхността на камъка на наслоения или налеп, трябва да го поставите за 2 часа в 2% разтвор на оцетна киселина или в подсолена вода, а след това го изплакнете 2-3 пъти с чиста вода. После пуснете камъка в разтвор на сода бикарбонат и отново го изплакнете.

След като сте използвали кремъка около година, трябва да го възстановите. За целта раздробете камъчетата, за да обновите „работната им повърхност".

Активиране на водата с помощта на електроактиватор

Всички знаем, че непречистена вода от чешмата не бива да се пие, дори тя да мирише на хлор и да е прозрачна на вид. Загрижени за здравето си, хората купуват различни пречистватели за вода. Пътят е правилен, но не е единствен. Защо да не съвместим грижите за поддържане на здравето с възможностите да го подобрим?

Електроактиваторите от ново поколение (ЕАВ-ЗК, ЕАВ-бК, ЕАВ-9К) използват в качеството на анод материал, наречен екосил, съдържащ силициеви съединения. Отличителната му особеност е следната: обикновената вода от чешмата, минала през активатора, придобива лечебни свойства. Тя се пречиства от солите на тежките метали, а също и от други вредни съединения, включително органични. Същевременно се унищожават микроорганизмите. Водата се зарежда без помощта на екстрасенси, придобива биоенергиен потенциал за сметка на насищането със силициеви йони в най-лесно усвоимата им форма. Електроактиваторите не са скъпи, надеждни са, трайни, лесни за експлоатация и не изискват никакви подмени на материали за целия период на експлоатация.

За разлика от другите известни системи за пречистване, водата, приготвена по този начин, дава възможност за профилактика на различни заболявания, следователно поддържа здравето.

Активираната вода може да се пие, без да се преварява предварително, с нея не само може, но и трябва да се приготвят напитки (кафе, чай, екстракти, настойки), без да се кипва, при температура до 70 °С.

Активираната вода може да се използва за обеззаразяване и дезинфекция на помещения, медицински инструменти, обзавеждане, съдове, месо, зеленчуци.

В козметичните препарати тя е незаменима: съставките стават по-ефективни. Ето защо, ако си миете лицето и косата с тази вода, а също приготвяте козметични маски, ще се подмладите без да посещавате скъпи козметични салони.

Постига се прекрасен ефект, ако използвате активирана вода за къпане на бебета.

Собствениците на земеделски стопанства ще оценят високо възможността на активираната вода да дезинфекцира растенията, а също и да стимулира растежа им. Тя е прекрасно средство за подхранване и лечение на домашни птици, животни, пчели.

Нека обобщим. Както казва В. И. Вернадски, „нито един организъм не може да съществува без силиций".

Силицият - елемент на живота

От опита на известен руски учен:

„В продължение на няколко години не съм наблюдавал ракови заболявания при много болни, които по различни причини са използвали активирана силициева вода. Установихме, че на петия-шестия ден след започване на приема на силициева вода (6-8 пъти дневно) при болните с многобройни трофични язви на долните крайници се увеличава количеството на Т- и В-лимфоцитите. Това свидетелства за способността на активираната вода да възстановява загубения или отслабения имунитет. Освен това активираната вода намалява холестерола в кръвта, особено при затлъстяване. По такъв начина силициевата вода служи за профилактика на атеросклерозата. Активираната със силиций вода може да се препоръча като средство против бръчки, за ускорено зарастване на рани и др. Миенето на главата с такава вода укрепва корените на косата и съдейства за бързия й растеж. По наше дълбоко убеждение силициевата вода предотвратява развитието на аденоми и импотентност при мъжете, а също предотвратява безплодието при жените" (М. Синявски, професор в катедрата по медицинска подготовка на Могильовския държавен университет).


 


 







Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kasnaprolet9999 - Силиция често липсва в нашата храна ...
10.11.2012 23:58
Силиция често липсва в нашата храна в достатъчни количества и трябва да си го набавяме допълнително с хранителни хабавки, като Селесан, продаван от веригата на аптеки "Лечител" или по начина, който си описала. Напоследък много актуално е лечението с камъни.
цитирай
2. sparotok - кремък
14.11.2012 22:37
Чувал съм за лечебните свойства на кристалите от кварц, но за кремъка не знаех нищо...

Възможно е водата на някои планински извори да е била лековита защото е минавала през кремъчни залежи.

Поздрави!
цитирай
3. prarodinata - Здравей, Румяна и поздрави за ин...
23.11.2012 16:26
Здравей, Румяна и поздрави за интересния материал! Исках да те питам, тъй като имам доста парчета кремък вкъщи, но са все обикновени на цвят (жълтеникаво-кафеникаво-червеникави) дали и те биха свършили работа за приготвянето на силициева вода? Как мислиш?
Имам само едно сиво парче кремък, много красиво, намерих го на една селищна могила, явно доста по-рядко се среща в природата...

Ще очакваме още полезни и лековити материали от теб!
Здраве и късмет!
цитирай
4. samojiva - Ако не откриете сив или черен кре...
01.12.2012 21:30
Ако не откриете сив или черен кремък, не се отчайвайте. Със същият ефект може да се използва хума.Хумата е най-известна със свойството да поглъща болестите. Тя има абсорбиращо действие, поради което е чудесно лечебно средство за вътрешно и външно използване.При вътрешна употреба хумата поглъща всички отрови, токсини и патогенни микроби, натрупани в стомаха и тънките черва, абсорбира ги и ги извежда от тялото. Хумата може да премахне възпаления, тя привлича в себе си болната и гнойна тъкан, почиства абцесите, раничките, язвите. Хумата е прекрасно лечебно средство при главоболие, болки в кръста, гърба, възпаления, натъртвания, подутини, абцеси, интоксикации и др. Тези качества на лечебната глина – хума са доказани и при лабораторни опити. Тя извежда от тялото всички шлаки, гной, неприятни миризми, излишни течности и газове, тоест всичко вредно, негативно. Хумата съдържа радий, на когото се дължи способността й да неутрализира и извлича от организма всичко, което гние и се разлага.
цитирай
5. samojiva - В противовес на химичните антис...
01.12.2012 21:39
В противовес на химичните антисептици, които убиват не само микробите, но и част от здравите клетки, хумата едновременно отстранява микробите и образуваните от тяхното действие токсини като създава в тялото имунитет против нови микробни инфекции, подмладява клетките, дава сили, укрепва естествените сили на организма.
*Важен аспект за качествата на хумата е добиването й. От древни времена се знае, че металът отнема от качествата на хумата. При индустриалното добиване на хумата е трудно да се избегне допира с метал, тъй като се копае с багери, транспортира се с метални ленти, стрива се на прах с участието на метални части. Поради този факт индустриално добитата хума не може да се мери по качество с добитата в по-малки количества, с използване на дървени инструменти и продавана на буци натурална хума.
*Добре е, преди употреба, хумата де се изнесе за няколко часа на директно слънце. Казват, че това й дава допълнително енергия, а също така добре изсъхналата хума по-бързо поема вода.
*Важно е да се знае също, че при правенето на компреси, маски и пиене – хумата не се подгрява и не се поставя в гореща вода!
*Хумата не се използва повторно!
Вътрешно – Приемане на хума Вътрешното приемане на хума дава прекрасен резултат при лечение на заболявания на храносмилателния тракт, подагра, атеросклероза, дабет, кожни заболявания, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката, бъбреците, при катаракт, глаукома и други заболявания. Хумата помага за извличането на токсини от организма. Според нуждите на организма хумата се приема в доза 1 чаена лъчичка на 200 мл вода със стайна температура / не се подгрява /.
Хумата/глината/ бива различни видове: зелена, бяла, червена, жълта, сива, синя...
До качествата на кремъка се доближават най- много зелената и бялата, тъй като съдържат силициев диоксит/каолин/
Зелената глина дължи цвета ди на железния оксид. Тя съдържа също така магнезий, калций, калиев карбонат, манган, фосфор, цинк, алуминий, мед, кобалт, молибден. Сред минералите, които съдържа около 50% са силициев диоксид, 13% алуминий и 15% други минерали: сребро, мед, злато, тежки метали.
Подходяща е за нормална и мазна кожа. Регулира мастната секреция на клетките и е подходяща за справяне с мазната коса и мазната кожа. Зелената хума има и най-широк спектър на действие. Почиства кожата, подхранва я с необходимите минерали, заздравява наранените зони и ревитализира клетките.
Бялата хума /каолин/ по състав е близка до зелената, но се отличава със наличието на микроелементи. Полезните свойства на каолина били описани още от Хипократ в ІV век п.н.е. Оттогава бялата хума е неотменима съставка за маските на красавиците от всички епохи. Каолинът е богат на силициев диоксид, цинк и магнезий. Той спомага за прекратяване на косопада, укрепва чупливите и слаби коси. Има регенериращи свойства. Превъзходно антисептично средство, поради което се съдържа в някои бебешки пудри.
Бялата хума е подходяща за тънка, повяхнала, безжизнена кожа. Като маска за коса придава жизненост и блясък.
Вътрешно е подходяща за елеминиране на токсините и шлаките от организма.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samojiva
Категория: Хоби
Прочетен: 282834
Постинги: 11
Коментари: 58
Гласове: 169
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031