Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 23:28 - Българският шунгит- зеолита/клиноптилолит/или за търговското му име - клиновит
Автор: samojiva Категория: Хоби   
Прочетен: 33296 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 09.02.2016 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Преди доста години прочетох статия, която толкова  ме впечатли! В нея се разказваше историята  на  минерала шунгит - къде е открит, за какво се използва, как помага... Тогава се разрових и изчетох доста материали и в интернет. Една госпожа беше написала във форумите, че не е нужно да си купуваме от скъпия шунгит, след като ние си имаме подобен минерал и то с много добри качества. Става въпрос за  зеолита.

Тук ще цитирам информация на Международната оздравителна програма GreenHealth® (Зелено здраве) :

 

Лечебна сила на камъка шунгит

Наричат черният минерал-утешител, защото поглъща негативизма и вредните електромагнитни влияния, пречиства отходни води

Наричат шунгит камъка-загадка. Тайнствената черна руда, която се добива единствено в  далечна Карелия /република в състава на Руската федерация, близо до границата с Финландия/  продължава да е известна само на малък кръг  хора, които се занимават с магическата сила на минералите.

Лечебните  му свойства са поразителни, и много учени смятат, че няма по-силен лечебен камък на Земята. Шунгитът е уникален, посочват още руски изследователи.

Негово находище е открито единствено в  Карелия. Това е единствената руда в света, съдържаща в състава си фулерени - неотдавна открита форма на съществуване на въглеводорода във вид на сферични йони.

Взаимодействайки с водата, шунгитът отделя в нея лечебни комплекси на тези частици,които пораждат ефекта на марциалните води, лекуващи алергии, кожни заболявания, рани, изгаряния, захарен диабет, стоматит, пародонтоза, опадане на косата, козметични дефекти, обяснява Жулиета Игнатова, председател на Международната оздравителна програма GreenHealth® (Зелено здраве) за България.

Съзерцаването на черните шунгитови изделия доставя и естетическо удоволствие, но това не е най-важното. Важното е мощното въздействие върху организма. Шунгитът, освен всичко друго, е камък-утешител, камък, приемащ в себе си негатива и вредните енергии.

Изучаването му едва сега започва. Много лечители и у нас, и на Изток признават лечебната сила на шунгита. Има мнение, че в литотерапията могат да се прилагат само камъни, чиито свойства са проверени от вековете. Шунгитът е ярък пример за това, че не всички камъни са вече открити и изучени. Шунгитът сега започва да се използва все по-широко: за пречистване на водата и отточните води,  в строителството на градове и облицовка на сгради, в медицината. При изследванията на влиянията на шунгита върху електромагнитните полета е доказано, че той може да предпазва от вредните електромагнитни полета на мобилните телефони, телевизори, монитори и геопатогенните зони, посочва още Игнатова.

Шунги́тът е планинска руда с черен цвят от периода преди камбрий, метаморфозиранни каменни въглища, преходен стадий от антрацита към графита.  Наречен е така в чест на местността Шунга в Карелия. Най-голямото находище на шунгитови руди - Зажогинското се намира в Медвежегорски район на Република Карелия на територията на Заонежкия полуостров на 5 км. от мореплавателния залив на Онежкото езеро. Шунгитовите залежи заемат площта около северната част на Онежкото езеро и под него.

Шунгитът, като подарък от съдбата, може да помогне за запазване здравето на човечеството, убедена е още председателката на програмата GreenHealth® (Зелено здраве) у нас. Известно е, че водите, бликащи от шунгитовите пластове, имат лечебни свойства. С тях се лекуват множество заболявания, включително дерматологични и  алергични. Подобни свойства имат водните настойки с шунгит. Затова шунгитовите настойки са полезни за всеки дом, използват се за ускоряване зарастването на рани, за премахването на сърбежи от ухапване от насекоми и за подобряване на състоянието на кожата.

Изделията от шунгит оказват продължително въздействие при редовна употреба върху организма, спомагат за саморегулирането и възстановяват енергийния баланс на човек. Особено помагат при заболявания на щитовидната жлеза, възвръщат функциите и в норма, при вегетативно съдова дистония, при понижен жизнен тонус.

При въздействие върху организма в клетките на тялото произтичат регенеративни процеси. Опитите показват, че е достатъчно 10-15 дни да се поноси маделион от шунгит на шията и за сметка на саморегулацията се нормализира работата на много системи в организма. Особено благотворно въздействат медалионите върху щитовидната жлеза.

А ето какво можем да прочетем за зеолита:

Защо в Родопите има толкова много дълголетници

 

В България има богати находища на естествен зеолит (клиноптилолит) – в района на с. Бели пласт - т.нар. туфи. Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на зеолит, почти нямат здравословни проблеми и не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система. Досега причините за дълголетието на тези хора са търсени в чистия въздух, киселото мляко и здравословната храна. Общоизвестно е, че в небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната/От Оловно-цинковия завод/, който въздушните течения разнасят по цялото поречие на Арда. Консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в страната, защото кравите в този район се отглеждат предимно за месо. Храната, която употребяват местните жители, се състои основно от пържени мекици и консервирано в буркани месо. Налага се изводът, че причината за изключителното здраве и дълголетие на жителите на Източните Родопи се крие не в това, че не приемат отрови, а че тези отрови се изхвърлят по-бързо от телата им. Основната причина за това е водата, която пият, йонизирана по естествен начин със зеолит. Заключението на специалистите от “Националния онкологичен център” е, че “минералът зеолит от скалите на с.Бели пласт пази от рак и лекува рак”.

Някои възрастни родопчани споделят, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще ѝ е отдал невероятните си свойства и я е „подмладил”. Тя става лечебна. Прецеждат я и я пият като лек.

Продължителни изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават тези чудеса. 69-годишен мъж от Силистра берял душа, болен от рак на дебелото черво вече отписан от лекарите.

След 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки да се хвали на всеки. Втората от тях е без карцинома. Бай Хикмет Адем от Кърджали, работещ в Испания, бил със същата диагноза, но след употреба на вода, обработена с клиноптилолит, забравя болестта и всяка година праща дарове на човека, насочил го към лечението с клиноптилолит.

А за тези, които не са сигурни преди да го използвате върху себе си, може да пробвате да поливате две еднакви цветя - едното с клиноптилолитова вода и другото с нормална вода. Ако има разлика за около един месец ще си покаже.

12–13 годишно момче е паднало и е наранило много зле и двата си крака. Д-р Кьосев прави експеримент – целта му в случая е да провери по-скоро плацебо ли е ефектът на двойно активирания зеолит /клиноптилолит/, за който в изследванията се твърди, че едва ли не прави чудеса със зарастването на рани.

Лекарят третира раната на единия крак с досега използваната от него пудра, а на другия поставя клиноптилолитова пудра. Нищо не обяснява на пациента.

Резултатът е, че кракът, третиран с клиноптилолит, се възстановява като време два пъти и половина по-бързо от другия крак.

Плацебо ли е ефектът на зеолита? „А момчето – как мислите – левия или десния си крак предпочита?” — пита д-р Кьосев

Кожата по левия й крак започна да се скапва като на прокажен. Рак! - отсякоха лекарите. Излекуваха я, но пък получи свръхчувствителност. Посъветваха я да намери клиноптилолит и с фин прах да налага болната си кожа. Колежката, вече пенсионерка, отдавна е забравила страданията си.

„Най-ефектното действие на Клиноптилолита е при кожни раздразнения, акне и наранявания на кожата - изчезват за 2 дни. С Клиноптилолит спрях обилно кръвотечение от дълбоко порязване на ръката ми, посипах с прах и кръвта секна на мига. На следващия ден раната беше затворена като залепена с лепило. На третия ден имаше само лек белег, без струпеи.“

 Становището на к.х.н. Н. Измирова от екипа на проф. Благоева. “Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.”

Развитите индустриални страни, които не притежават природни зеолити, имат голямо производство на техните синтетични аналози. Консумацията на зеолити расте с невиждани темпове. Всяка година употребата им бележи ръст спрямо предишната с 20 на сто. Япония, САЩ, Русия, Австралия, Германия са най-големи консуматори. Количеството на използвани зеолити в икономиката на една страна е точен показател за нейното развитие.

Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

       Зеолита,който се добива в с. Бели пласт около Кърджали е един от най-чистите в света.В България се използва доста непълноценно, но в световен мащаб приложението му в здравеопазването се разраства непрекъснато. За Германия се изнасят хиляди тонове годишно. Има фирми,които предлагат Зеолит в красиви опаковки, цената за 100гр е около 100лв. За сравнение 25 кг Зеолит на прах  струват 6 лв!!! в Бентонит АД - фирмата , която има право да го добива в България.

Геоложките проучвания също са категорични - най-голямото находище на клиноптилолит се намира именно в Източните Родопи. Най-старите залежи са в Австралия, но българските са в пъти по-качествени и възлизат на 10 млрд. тона. Ако се сбъднат апокалиптичните сценарии за екологична катастрофа или ядрена война в съвсем близко бъдеще, чудотворният минерал ще се окаже по-ценен от златото и оловно-цинковите руди, чийто добив вече замърсява родопския край.

Разсекретени архиви наскоро разкриха, че след аварията в Чернобил през 1986 г. първата работа на братушките била да обеззаразят периметъра именно със зеолит на прах.
Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава сила, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига чрез отделителната система. Дори радиоактвните елементи цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма.

Молекулно сито

Химическият анализ показва, че зеолитът е съставен от алуминий, силиций и кислород - нищо особено дотук. Погледнат под микроскоп обаче, се вижда, че неговата структура прилича на пчелна пита. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя душманите на човешкия организъм. Как става магията? Повърхността на зеолита е заредена с отрицателно електричество. Това дава възможност на камъка да привлича и да задържа катйони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Така клиноптилолитът се бори с най-големите замърсители в природата - мед, цинк, олово, въглероден и серен двуокис, които също са катиони.

В резултат на своите свойства минералът лекува и предпазва от редица заболявания. Действа като еликсир за сърдечносъдовата система, регулира кръвното налягане, лекува стомашно-чревни разстройства, гастрит, язва, диабет, ракови заболявания, действа благоприятно на нервната система. Най-бързият ефект след прием на вода, йонизирана с клиноптилолит, се наблюдава с изчезване на безсънието, потенето и регулиране на кръвното налагане и кръвната захар.

Посветени медици го прилагат като помощнa терапия при хепатит, тумор, цироза на черния дроб и мононуклеоза. "За три месеца опъва кожата и премахва целулита", не могат да се начудят и немски професори, правили тестове с камъка на младостта.

Вади тумори

Изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават, че зеолитът помага и при рак. 69-годишен мъж от Силистра след 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки. Втората от тях е без карцинома!

Напълно безопосен за употреба!

Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Проучвания са провеждани и с фуражи, животни и домашни любимци, включително кучета, котки, зайци, коне, птици.
Клиноптилолитът е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната, която през последните десетилетия алчността и безскрупулността на бизнесмените превърнаха в отрова.


ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА КЛИНОПТИЛОЛИТА:

1.Силен антиоксидант. През първия месец от използването му се свалят 3-4 кг „мъртво тегло“, поради изхвърлянето на шлаките от организма. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали и да избегне увреждането на ДНК.
2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/ . Нитрозамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка също се оказаха свързани с обработката на месните продукти.
3.Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/ - те са първопричина за болести като аутизъм, Алцхаймер , деменция и т.н.
4.Свързва и елиминира амоняка от клетките.
5.Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).
6.Снижава риска от развитие на рак. Макар че е проведено едно, статистически неголямо, изследване в биохимичната лаборатория в Охайо при 68 онкоболни в 4 последен стадий рак, резултатите са повече от впечатляващи: 78 % от болните с различни видове рак напълно оздравяват и се възстановяват. Макар че едно неголямо изследване не може да бъде основа за фундаментални заключения в лечението на рака, резултатите са предизвикателство за допълнителни изследвания. Антираковият ефект вероятно е свързан със способността на НЗКЗ да активизира ген р-21, който не само спира развитието на раковите клетки, но и действително разрушава туморите. Натуралният клиноптилолит във вид на прах се оказа универсален прекъсвач на развитието на туморите чрез въздействието на протеин-киназата, променяйки работата на гени р21/р53 спиращи развитието на раковите клетки.
Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химик Н. Измирова, кхн от „Националния онкологичен център” изследва приложението му в лечението на онкологични заболявания. Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам след Шестия конгрес по онкология. Действието му е вълшебно, според Измирова. Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.
7.Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
8.Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.
9.Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена).
10.Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.
11.Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.
12.Стабилизира функцията на имунната система осигурявайки ѝ перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.
13.За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.
14.Прилагането на клиноптилолит вътрешно и под формата на пудра показва отлични резултати при лекуването на кожни раздразнения, акне, псориазис и вкякакъв тип рани.
15.Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб, като намалява неговата токсичност.
16.Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към стреса.
17.Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.
18.Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.
19.Действайки като сорбент и препарат за почистване на клетките на организма, помага за установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.
20.Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани
, като по този начин намаляват възможностите за злокачествени туморни образувания.

Благоприятно влияе върху процеса на храносмилане, отделяне на токсините и нормализиране на минералния обмен в организма, биохимичните показатели на кръвта, укрепва имунната система, подпомага потентността и издръжливостта, ефективен при алергии, злоупотреба с алкохол и храни, коригира наднорменото тегло, повишава хемоглобина, ефективен при рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, премахва целулита, ефективно средство срещу гъбичи, транспортира кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.
Взаимодействие с лекарства: съчетава се добре с всички лекарствени средства, прилагани за лечение на посочените заболявания.

Използва се още за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
Служи за пречистване, избистряне на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини
Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.
Обезмирисва идеално различни субстанции, в това число потта и урината.
Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.
Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние;
Използва се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци. След катастрофата в Чернобил 150 000 тона зеолит са били разпръснати за неурализиране на радиацията в почвата на километри около централата.

Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления. През първите няколко дни след започване на приема е възможно да се раздвижат песъчинки в бъбреците и жлъчката, да се появят болки или дискомфорт в тази област, но те скоро отзвучават. Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате клиноптилолит на прах, трябва да поглъщате достатъчно течности - поне 2 - 2,5 литра вода -  за да улесните циркулация на кристалните структури и очистването на шлаките.

ПРОМИШЛЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ:

1. Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние, поради наличните в минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноусвоима форма.
2. Използва се за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
3. Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
4. В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
5. Служи за пречистване на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини от разнообразни примеси.
6. Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия. Използват го най-големите швейцарски фирми за производство на шоколад.
7. Обезмирисва идеално различни субстанции.
8. Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности. Използване се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци.
9. Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
10. Задържа влагата, подобрява структурата на почвата и намира приложение в медицината, екологията (сигурен филтър за пречистване на питейната и поливната вода), химическата промишленост (производство на полиетилен и хартия).

По отношение на йонообменни и абсорбционни свойства българският клиноптилолит е най-чистата зеолитова скала в света!

      Малко и за  Каменните гъби
Природният феномен Каменните гъби се намира край пътя между Хасково и Кърджали, на около 1 км от село Бели пласт. Представляват естествени скални образувания изваяни от природните сили във формата на гигантски гъби, простиращи се на площ от 30 дка. Те са с височина около 2,5 м, каквато е и приблизително ширината на шапките. Хармоничните пропорции и уникалните багри на скалната формация, създават илюзия за истински гъби. Пънчетата имат розов оттенък заради минерала клиноптилолит. Шапките пък имат сиво-зелен цвят, като зелените багри се дължат на друг минерал – селадонит. По пънчетата се наблюдават и ситните сиви и черни петна, дължащи се на манганови кокреции.

Гъбите са се оформили преди много време – още през палеогена. Образували са се вследствие на вулканична подводна дейност, когато тук е било дъното на море. След оттеглянето на водата дъждът, слънцето и вятърът са свършили финната работа и са дооформили образуванията в днешния им вид. Минералите, от които са съставени шапките на гъбите, са по-здрави и устойчиви от тези, съставящи пънчетата. Това е довело и до различната степен на изветряне и така в продължение на хилядолетия се е оформила тази прекрасна композиция от неповторими форми и багри.

Цялата местност е обявена за природна забележителност през 1974 г. със заповед на Министерство на околната среда и горите.
В защитената зона могат да се наблюдават и интересни видове птици: орел змияр, египетски лешояд, червенокръста лястовица, испанско и обикновено каменарче.

       image            image            image

image
image

image
                      А това е моя  снимка пред Каменните гъбиimage

Природният феномен Каменните гъби - намира се между селата Зорница и Бели пласт на успореден на главният път между градовете Кърджали и Хасково

Ясно е, че щом можем да си правим снимки там, отдавна мястото не  се      охранява!  
Но какво ме озадачи най- много! На избелялата и едва четяща се табела пише, че клиноптилолита е с розов цвят "този дето се вижда под шапките на гъбите", а забележете, че това което ни продават в дрогериите има сиво - зелен цвят! / Може би и съдържанието на зеолит в него е по - ниско,та даже може и хич да го няма, та за това са го кръстили - клиновит, кой знае!?.../ Обърнете внимание! По-горе, където цитирам съдържанието на шапките пише - селадонит!
   Моят опит се състои в закупуването на опаковките с надпис "клиновит"и използване по приложената към пакетчето листовка. Резултати откъм подобрение на общото ми състояние не съм забелязала, или поне не са чак толкова забележими, но знае ли човек какво си копува преди да  пипне и види истинското.
Цитирах и написах всичко това с ясното съзнание да ви провокирам. Дано да съм успяла! Ще се радвам, ако някой има по - достоверна информация относно добива и разпостранението на зеолита/клиноптилолита/ и я сподели тук. Имам предвид виждал ли е самото находище  и как изглежда  добиваният от там зеолит, защото това което разните фирми предлагат не можем да сме сигурни, че е истинско!
И още нещо -  в предаване по БНТ "Денят отблизо" с Мария- ЗЕОЛИТ-Seven Bulgaria.mp4 - YouTube *Линкът е активен, с едно щракване с мишката върху него можете да го възпроизведете  *от 21 март 2012г. се изказаха  мнения за това, че зеолита подпомага лечението на ракови заболявания, но видите ли трябвало да си купем от синтетичния, защото естествения бил опасен за здравето. Питам аз, за кого и какво е опасно!? Цената или нещо друго??? 

Гласувай:
6


Вълнообразно


1. kasnaprolet9999 - Много интересна информация и ще я ...
24.09.2012 23:09
Много интересна информация и ще я прибавя към моята блогвълна за лечение на рака. Мисля си, че природният клиноптилолит е по-добрият вариант от синтетичните аналози. Нямам опит в лечението с камъни и не мога да коментирам статията.
цитирай
2. анонимен - Отдавна ползвам пирамида и защитна ...
27.11.2013 10:39
Отдавна ползвам пирамида и защитна пластина за GSM и искам да вярвам, че наистина притежават описаната защита, защото говоря дълго и всеки ден по телефона и не искам след няколко години да имам рак в мозъка или другаде.
Моя приятелка си купи медальон от шунгит и твърди, че животът ѝ се е променил. Не го сваля дори когато е под душа. Чувала съм и други, които се хвалят, че шунгитът им е подействал здравословно. Не съм ползвала шунгит за пречистване и минерализиране на водата, но мисля да пробвам. Някой има ли впечатления от това? Ползвала съм само клиноптилолит, но се оказва, че е за еднократна употреба, а продавачите го рекламираха, че се използвал по 3 месеца.
Всички знаем, че кристалите действат благоприятно върху човешкия организъм, а шунгитът притежава и фулерени, които не знам как действат, но се твърди, че са много полезни, а и е красив на вид и ми радва окото като го гледам пред монитора ми. Също съм чувала, че премахва бързо главоболие когато се подържи на челото.
А вярвате ли, че хармонизаторите, които се продават в сайта на Народен магазин, наистина удължават многократно живота на хората? Моята пирамида и пластина си ги купих също от този електронен магазин и съм доволна от обслужването и качествените продукти, които предлагат.
Чудя се, защо у нас шунгитът не е толкова известен и не се използва в медицината, а в Русия е много изследван и го използват за лечение на хората, при нанотехнологиите и за какво ли не?
Може ли някой, който притежава медальон от шунгит да сподели как му се е отразил, защото искам да си купя, но преди това желая да събера повече пряка информация от използващите го. Не, не го искам за да ме предпазва от урочасване - не вярвам в тези неща, а и нали на добрите хора лоши очи и магии не им действат? :)
Искам да имам медальон, просто защото е оригинално да имаш такова чудо, да се хваля на приятелките ми и да съм здрава и с хармонизирани енергии. :)
А за Коледа ще направя на приятеля ми и семейството ми подаръци с пластинки за GSM.
цитирай
3. rozmarin1 - РУСКИЯТ ЧУДОТВОРЕН МИНЕРАЛ ШУНГИТ ЗА ЖИВА,СТРУКТУРИРАНА ВОДА!
01.02.2015 19:07
WWW.SHUNGIT.BG
цитирай
4. shungit - Информация за минерала шунгит
17.03.2016 19:49
В интернет може да се намерят много малко сайтове на български език, които дават интересна информация за шунгита като камък - произход, свойства, приложение, ползи.
Във фейсбук страницата: https://www.facebook/shungit.bg често се публикуват полезни материали по темата.
цитирай
5. barin - Зная го шунгита. Събирам полуск...
09.01.2018 12:33
Зная го шунгита. Събирам полускъпоценни камъчета на висулки, а като отида в планините вземам и по-интересни. Ходил съм, има много в района на язовир" Студен кладенец".
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samojiva
Категория: Хоби
Прочетен: 285508
Постинги: 11
Коментари: 58
Гласове: 169
Архив
Календар
«  Май, 2024  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031