Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 18:19 - Колко да е престъпен режимът погрижил се за Методи Андреев?
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Питайте хората и тогава режете. Отворено писмо до депутата Методи Андреев
Дума 12. Февруари 2016 , брой: 35
О.з. подп. Георги КИРОВ*
 
    Неуважаеми г-н Андреев,
 С дълбоко възмущение, гняв и почуда към вас и абревиатурата РБ посрещнах вашата омраза към "оня" строй, през който сте се родили, учили, живели, охолно преживявали и черпили малки благинки. Иде реч за вашето и на Реформаторския блок предложение за промени в закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. С притурката в този антибългарски закон желаете да зачеркнете важна за историята на България страница, така че да се чудят учители и деца защо за периода 1944-1989 г. няма нищо в учебниците. Може би ще "изтриете" и в интернет всичко, за да няма и следа от омразния за вас строй.
 Не проумявам как като човек и гражданин на България може така злостно да мразите периода, в който страната се освободи от мракобесието на монархофашизма и тръгна по нов път - трънлив, съпроводен с грешки и някои извращения. Но не можете да отречете и правно да ме оборите за успехите, които жънеше тогава нашето стопанство.
 Нали през този "омразен" период земята започна да се обработва с машини. Какво ще кажете за успехите на промишлеността? Къде са сега азотно-торовите ни заводи? Къде е химическата промишленост? Къде е ямболският комбинат за полиестерни влакна "Ямболен"?
 Да изброявам ли още? А да ме опонирате за тогавашното ни животновъдство, овощарство, лозарство, пчеларство? Че по време на т.нар. от вас "комунизъм" изнасяхме селскостопанска продукция в целия свят? Тогава на летището в Безмер всеки ден кацаха големи самолети "АН", които се пълнеха с кайсии, праскови и зеленчуци. Сега внасяме зеленчуци, плодове и какво ли не от нашите южни съседи.
 С проектозакона за забрана на символите, присъщи на "оня комунизъм" няма да издигнете вашия и на вашите сподвижници и кукловоди имидж, а ще повдигнете нашето самочувствие като народ родил се, учил, работил и живял в онова наистина благодатно време.
 Нека да погледнем сегашните символи на РБългария и в частност на Българската армия, която за жалост вече е неспособна да защитава суверенитета и държавната граница. Тя само подготвя рейнджъри за мисии по света. Защо на знамето на САЩ щатовете са изобразени със звезди? Защо офицерите от НАТО и САЩ на пагоните си носят звезди, за разлика от натовската България, която постави на пагоните на офицерите ромбове? Нищо, че в складовете има сигурно милиони звезди.
 С какво право ще ми забранявате да поставяме портрети на държавници, създали блага за нашия народ? С какво право ще ме глобявате, че имам снимка на мавзолея на Георги Димитров? Онзи Димитров, който на Лайпцигския процес имаше смелостта и дързостта да се изправи срещу Гьоринг и да защити не само България от настъпващия хитлерофашизъм? С какво право ще ми забраните да гледам "17 мига от пролетта", да чета Никола Вапцаров и Пеньо Пенев, Георги Джагаров и Николай Хайтов? Ще ми забраните ли да имам снимка на ген. Владимир Заимов, герой на СССР, за когото 22 оръдия в разгара на Втората световна война салютираха? С какво право ще събаряте паметници? Питайте хората и тогава режете! Но не ви стиска, господа! Напъвате се да премахнете Паметника на Съветската армия и поднасяте цветя пред паметника на летците, бомбардирали столицата на майка България!
 Време е да се опомните, да слезете на земята. Изтеглете проектозакона си от НС, иначе ще ви потърсим сметка, господа антибългари.
 Със съкращения
 
*Авторът е ракетчик, бивш военен комендант на Ямболския гарнизон



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3064692
Постинги: 3519
Коментари: 2407
Гласове: 1313
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930