Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 06:25 - КЪМ БЛОГЪРИТЕ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3408 Коментари: 9 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

          КЪМ  БЛОГЪРИТЕ,

                   БЕЗ  ОПЕРАТИВЕН  ОПИТ –   

                                                        ЗА ПОУЧЕНИЕ!

 

 

    Блог. бг е български сайт и поради това каквито процеси протичат в България, по същия сценарий те вървят и в сайта, този наложен на страната ни през 1944 г, утвърдил се и продължаващ до сега –

 агентите си остават навсякъде.

     Сега обаче те са повече, защото работят за повече господари, като три Центъра обхващат почти целия агентурен персонаж на агентите в България –

     1. Задкулисието, с параван Център-София,

     2. Център-Москва, който по мощ и агентурна мрежа никога не е бил толкова потентен и

      3. Център- Стамбул, където играта е най-сложна.

  По две думи за трите „Центъра”:

 

   Нашият Център вече е айран без кисело мляко. Агентите му си взеха своето и еволюираха в „бизнесмени”. Едни „основаха” банки, други хотели и ресторанти, трети станаха застрахователи или пипнаха „канали” за престъпен трафик и търговия със стоки с двойно предназначение. Някои ги утепАха за това, че основаха банка /Кюлев/, други за това, че не им дадоха да основат банка /Доктора/. За успелите ни агенти годините на натрупване на първичния капитал приключиха. Върховните съдии решиха в името на народа, че крадците на държавата са кристално чисти - както спрайт, и така следите на престъпленията им с тяхна помощ бяха прикрити. Откраднатите пари от пенсионни фондове, банки и др. заминаха по разни офшорки, където вече изпрани се завръщат в България като „инвестиции”. Цитирам такава „инвестиция” - един от ТЕЦ-овете на Марица –изток, който се води американски, ама не е! А е на мутрите, които ползват за параван американска електическа компания. Дали парите им са били „спечелени” по непрестъпен начин?

    Всичките ни недокопали се до „ямата” някогашни агенти днес са доносници - най-ниското стъпало в агентурната мрежа, макар да няма за какво да събират информация и кому да я предават, та да заслужат дневния си хляб както преди.  Веднаж  обаче разработени да причиняват неприятности на хората, да мразят всички, които ги надвишават като интелект, това нещо бракуваните агенти няма да престанат да правят до новопредставянето им пред Бога, защото бивш агент няма.

   Не така стоят нещата обаче с втория Център. Това е най-силната мафия в света, която има вероятно към 1000000 агенти само в Русия, и още стотици хиляди в чужбина. Това е апаратът на бвишия КГБ, собственикът на Русия днес, който по времето на Елцин и Горбачов позападна, но техният кадър,  полковник Путин възстанови и умножи. Такава машина не е имал нито Химлер, нито Берия, няма и Обама. може би само Андропов е разполагал с подобна внедрена навсякъде по света разведчическа гвардия. Извън темата намеквам, че това струва много на полковника /от КГБ/ – ако той плаща средно по 1000 долара на месец на агент, това означава, че всеки месец той снася по 1 млрд. долара само за заплати за запазване  на статуквото в Русия, а брутната цена за целия му агентурен апарат в Русия и света вероятно е три пъти по толкоз. В страните, където Русия / говорю Россия, понимаю Путина, говорю Путина, понимаю Россия/ има стратегически интереси, тя иска да ги гепне посредством внедрените си в тях агенти чрез енергийни проекти,скрепени чрез двустранни договори, подписани от тези агенти от името на държавата срещу космически комисионни за предателите. Такива са разработките „Белене”, „Южен поток”, замислени от агентите на  полковника от КГБ.  АЕЦ Белене не ни трябва въобще, ако пък Южният поток бе изпълнен както бе замислен от Путин, отърване за нас от Център-Москва нямаше да има. Действащи агенти на Путин има навсякъде в България, та дори и в парламента. Цитирам двама шефове на „партии”, единият от които се пише националист, а другият – шеф на новопръкната партия, уж отцепена от една по-голяма, проруска, вече изгубила значението си, работеща уж за народа, по същество - за полковника от КГБ. Когато шефът на тази нова партия с трибуквен код започне да прави звуци по медиите или по седЕнки, той вмъква между звуците си енергийните „проекти” на Путин така често, както свещеникът по време на богослужение „Господи помилуй!”. Защо ли?

    Същите тези агенти на полковника от КГБ направиха войната в Украйна, за която скоро ще поместя нови неща, същите те призовават сега руснаците да си продадат недвижимите имоти в България и да се преместят в Турция. По този казус аз правя залог – 10% от тях ше сторят това демонстративно и след време ще отворя темата отново.

   Не знам защо в главата ми нахлува името на един друг полковник, Кадаифа, който също бе самодържец на страна и който бе застрелян в един канал, като куче, с изстрел от собствения му златен пистолет. Новият му последовател, пак полковник, но от КГБ върви по неговия авторитарен път, също като него няма политика, технологии, визия за бъдещето на Русия, а разчита само на добива на природни суровини. Същото като Кадаифа.

 

   Третият Център е до толкоз шашмаджийски, че такъв в историята на разведката няма. Известни са двойните агенти, но наш български патент са тройните агенти и те  почти всичките са от българския етнос, макар партията, в която да членуват те да се води протурска. И това е шашма, за никаква протурска партия не става въпрос, а за нещо съвсем различно. Този Център се заформи като параван на Задкулисието в България, тон за песента им подава Център-София. Тройните агенти вероятно са най-добре заплатените, но те са без никаква перспектива, с интелектуален потенциал, съответстващ на този на избирателите им, цитирам пловдивските им покрепници в Столипиново, Шекермахала, Турските гробища и другите подобни из страната, напр. квартал Изток в Пазарджик, известен като квартала с бурките. Този уйдурмасикишкючек върви само ако на публиката – ахмаци и продажни абдали - се заплаща да им гледа карашекортасикиджансеира, но това струва доста скъпо, към 25000000 лв. за един /изборен/ сефер. Иначе електоратът им ще си продаде глъсеца другиму.

    Както и да ги погледнем, и тия агенти са еднодневки, и те айран без кисело мляко. Или съкратено гола вОда.

 

     Тази тема е голяма, но блогърите, особено тези с талант и неопитни в живота и понятие си нямат, че в блога има точно такива хора и че те дори не подозират за дейността им, което означава, те са обект на разработка от оперативни работници. Аз вече писах за бракуваните агенти, изявяващите се като блоговите проститути. Писах как те „работят”, как биват активирани. Разделих ги и на две основни групи – плодници – активните, които са между 2 и 5%  от тях и коронки - пасивните, които са 95-98%. За голямо мое учудване талантливи хора в блога извършват сношения по някакав начин с тези агенти като отговарят с реплика на коментара им, поместват към съдържателния си постинг коментар на блогов проститут, който само с присъствието си в блоговото пространство на тази личност резили блога му.

   Тази категория агенти /не само в Блог. бг, те са навсякъде!/ е масова, но „интелигентността” им, която е на ниво на примати ги прави лесно разкриваеми. Поради това в блога има нова тенденция, в тази нечестна игра сега навлизат и  блогови курвове. Те ще трябва да се внедрят сред блогърите, които се усетиха, че блогови проститути са разбили защитата им и се ориентирват към сериозните блогъри, с талант, да ги нарека първенците. Нека някой се досети защо. Когато турците завзеха Родопите /по книгата на Антон Дончев/, те първо „пипнаха” първенците. Така направиха и превратаджиите след Деветото. Тази категория агенти – курвове - отдавна е внедрена в обществото, но в нея работят малък брой оперативни работници с ограничен периметър на действие и поради това те са по-малко известни. Ще насоча малко светлина към същността на тези агенти и къде могат те да бъдат ползвани след като премине разработката им в Център-Москва, ако са придобили необходимите умения.

  Обучаването на такава категория агенти започва след 1917 г. по времето на Дзерджинси,  но нейният апогей настъпва по времето на Берия. Тогава негов курв прави страхотен удар, който остава в историята на разведката и се изучава от насочилите се да се изявават в тази област агенти във всички разузнавателни централи по света. Ще опиша случая, но сега малко повече за агента тип курв.

    Това е съветска дума. Известно е, че съветският език е по-богат от българския. При нас обикновено сравнтителните степени не достигат - ние казваме хубаво, по-хубаво, най-хубаво, майката си еб…! Руснаците имат още една степен след „майката”, жемчужин. Ние градираме пияниците до най-висша степен пиянища, руснаците имат още една – пропойци. Ние казваме за нашата разведка, че е свършила отлична работа, те казват ювелирна, което е повече от отлична. Същото сравнение  важи за нашето понятие курвар/ин/  и за съветското понятие курв. Който е „изучавал шифъра” в Голямата страна е запознат с тези неща. Курваринът е прост човек, той търси компанията на курвите, когато те навлезнат в 8 – 10 ден,  участва в пиянства покрай тях. Като свърши „сватбата” – изчезва, за да се появи след около месец отново.

     Курвът е нещо съвсем различно – той си харесва някоя и започва да я сваля с вещина. Този процес се ползва от съветската разведка при определена оперативна работа. За правилното протичане на този процес е необходимо много време, много усилия, много средства, но и това не е гаранция, че ще се получи, ако не се сипят върху изпълнителя-разведчик  указания от Центъра за всяко негово движение или дума. Физиологически как протича този процес ще проличи от суперювелирната разработка на Берия, която се следи лично от Сталин:

   Евреинът Троцки е по-интелигентен от Сталин, значи негов враг. Сталин иска да го убие, но мислейки че го държи както котката мишката го интернира от СССР, което усложнява казуса. Троцки не се завръща след това макар Сталин да го вика и да убива всичките му роднини на малки интервали. В отговор Троцки започва в чужбина кампания срещу Сталин, като губи всички свои роднини в Русия, избити от джелатите на Берия.  Дългата ръка на НКВД, ръководен от Берия ликвидира все пак Троцки, но как става това?

   Един разработен от НКВД агент за курв „работи” в Испания. Той е един от тези, които получават задача да организират убийството на Троцки. Агентът, който ще нарека разведчик Иванов знае за един манипулируем младеж, нестабилен от всякъде, вслушващ се само в това, което казва майка му. Супер!!!. Агентът започва да сваля майка му, а той – хубав, с мустаци и брада тип Дзерджински, двуметров, с кересте като на магаре /според другариите му от НКВД/. Може би само Делян Пеевски е по-надарен от него, защото го бие по живо тегло. Портретът на този разработен за курв хубавец виси до днес на Лубянка, но името му си остава засекретено, защото така е разпоредил на секретаря си Сталин.  Майката на недоправеното дете, вече младеж на 20 години, след кратка разработка от агента – курв-разведчик, само като го види узрява яйцеклетки и му налита като F 16. Агентът заживява с майката на семейни начала, оправя я по указания от Центъра – как и колко често, какво да й говори по време на интимния акт и др. подробности  - и когато тя става абсолютно зависима от агента, той започва да я манипулира. След разработката му върху нея тя е готова на всичко, но ако контактите с разведчика продължават, като тя не знае въобще в каква игра е вкарана от НКВД. Агентът поисква от нтея сина й да убие Троцки, за когото се знае, че живее в Мексико, испаноговореща страна. Той обещава, че няма да го задържат. Майката е съгласна на всичко, щом ще е заедно с разведчика и започва да манипулира сина си да стори това. Съгласява го – той за всичко слуша майка си - и операцията по ликвидацията на врага на СССР Троцки стартира. Да се убие Троцки, не по-малък джелатин от Сталин не е лесно. Ще допълня един щрих към него - идеята да има убийци зад войниците, ако започват да отстъпват в боя е негова. Напред може и да оцелееш, отстъпиш ли – убит си, така е говорел Троцки, този метод ползва НКВД през ВСВ. Издирва се къде живее той, кои ходят при него. За целта се изминава доста дълъг път от Мадрид през Париж, после през Лос Анжелес, Сан Диего. Троцки се оказва в гр. Мексико. Достъпът до него обаче не е толкова лесен, сега в ролята на курв, който узрява яйцеклетки на една секретарка се изявява синът-глупак на разгонената му от съветския разведчик майка. Съешва се момчето с една секретарка, чрез нея получава достъп до Троцки и го убива.  Не става обаче точно по схемата. Момчето успяло да влазе при Троцки, скривайки под палтото си ледокоп за алпинистите, но Троцки се усъмнил и повикал охраната. Момчето го ранява смъртно с удар в тила, който чупи шийните му прешлени и прекъсва гръбначния му мозък. Хващат го, което не е включено в сценария. Майката търси любовника си да го освободи, според уговорката, но любовникът, с изпълнена вече задача пътува за доклад в Центъра.

   Това е класически пример за дейност на курв, но тази дейност има много разновидности – основната роля може да бъде изпълнена и от жена, тя се нарича оперативна работничка за специални поръчки. В Съветските народни песни тези курветини се възпяват като девки блатные или блятые.

   Обектът за манипулиране от курвовете може да се концентрира  върху държавен служител от женски пол,  като по този начин  се манипулира негово нежелано решение или му се изготви компромат. Обектът да бъде ударен и в личен план и да се предизвика изгонването му от заеманата от него длъжност.

   Тези агенти – курвовете - са много по-опасни от проститутите, защото са трудни за разкриване от лицата, не притежаващи оперативен опит. Не всеки агент става за такава изява, трябват специални качества. Техните методи са много подли и нагодени специално за обекта на разработване.   

      Малко преди 1989 г. тук имаше тримесечни курсове за усъвършенстване на такива агенти, които се проведоха срещу резиденцията „Врана”. На изпитите след курса агенти трябваше да покажат уменията си да разгонят и изманипулират трудни за тази цел жени, защото този курс бе за транседентно майсторство в жанра. Една от студентките, задължени по комсомолска  линия да бъдат разработвани от агентите-курвове и после прегледани от гинековед към КГБ и разпитвани от старши разведчиците, които водеха курса, показвам на снимката.

 

image 

     Тя  имаше проблеми с хормоните, вместо естрогени произвеждаше гестагени /тестотстерон/, но толкова много, че го извличаха от организма и го таблетираха за добавка към храната на спортистите, подготвяни за олимпийските игри. Един от специализантите, комуто тя се падна обаче не само успя да й узрее яйцекретки и да ги придвижи по тръбите й до стената на матката, което май й се случва за първи път в живота, но гинековедът ог КГБ, който после прегледа студентката, бе удивен от постигнатото от специализанта – той  бе узрял три яйцеклетки на обекта, като за оценка отличен му бе нужна само една. Молодец – отличник!

  

    Считам за недопустимо в каквато и сфера да се изявава човек да не познава методите на оперативчиците, от които той трябва да се разграничава непрекъснато, за да остава независим като личност. Както в компютъра има програма за защита от вируси, които могат да унищожат информацията на харддиска и да отиде много труд напразно, така и хората трябва да си изработят защита срещу проникването на курвове или проститути в делата им. Специалистите се нуждат от няколко техни думи, биха били те казани или написани, за да изобличат агента и да определят в кой Център е разработван. Подобни качества но в по-скромен обхват трябва да придобият всички, спрямо дейноста на които интерес проявяват агентите, най-вече дейците от инт.ектуалната сфера, които винаги са били обект на разработка. Още Ленин е казвал, че интелигенцията е реакционна маса и я е изпратил по манастирите, изпъняващи по негово време роля на концлагери в Русия. В тази интеректуална сфера винаги е имало много агенти, ползвани дори като „мулета”, разнасящи документи или шифъра за оперативчиците от Центъра. Пиша иниициалите на двама много известни и големи руски музиканти, които държат връзка директно с Путин – големият диригент В. Г. и големият пианист и диригент М. П. Те не са се предложили сами, в това няма никакво съмнение, но за да приемат да сътрудничат на оперативните работници срещу тях е имало изготвени компромати за личния им живот и те не са имали избор.

   Та внимателно, г/да блогъри. Които Ви проникват в блога, които коментират, може и да са със задача от Центъра. Колкото по-изявен като творец е блогърът, коолкото по-издигнат е той над другите, толкоз по-желан е той за оперативна работа спрямо него. Да си блогър на високо ниво и да допуснеш такове нещо е все едно да не различиш стойността на двете произведения, които ще приложа в линкове към постинга.

  Към това си писание-поука към блогърите с талант, които много уважавам, добавям още една версия за убийството на Троцки. Тази е по-популярна, но моято е по-сериозна, защото имам право да тегля с моята си  парола оперативна информация до степен на секретност 5 – С.

   И така, господа сериозни блогъри:

   Към тези, които Ви проникват в Блога – с осторожно внимание!

    И при мен, макар да не представлявам интерес за никого един ми прониква в постингите когато пиша само по определена тема, но аз го фанах. Определил съм му и среща, на която обеща да дойде. Ще го смаям, ако не се абортира от обещанието си.

 

 

 Eто още една от версиите за убийството на Лев Троцки:

Судоплатова понизили в должности и предложили исключить из партии. Ему помог случай. Сталин решил расправиться со своим давнишним врагом по партии Львом Троцким, и тут выяснилось, что планирование этой операции некому поручить, кроме Судоплатова. Его снова повысили — до заместителя главного начальника Госбезопасности.

  Тогда Судоплатов ещё не знал испанского языка и не общался с испаноязычной агентурой.
Для ликвидации Льва Троцкого была разработана операция «Утка»; Судоплатов же вместе с коллегами называл это дело «Охотой на льва». Троцкий скрывался в Мексике, откуда руководил широкой сетью своих сторонников по всему миру. Согласно плану операции, главная роль отводилась двум женщинам — Каридад Меркадер и секретарше Троцкого. Сын Каридад Рамон Меркадер готов был сам уничтожить Троцкого, но в нелегальной работе и мать, и сын были полными дилетантами. Судоплатов выехал в Париж и вместе с Эйтингоном всего за месяц провёл для них краткий курс агентурной подготовки. После Эйтингон отправился в Мексику, чтобы организовать «охоту на льва». Он был очень опытным агентом, и Судоплатов позволил ему не посылать донесения в Москву.

В Мексике
Рамон Меркадер, ухаживая за секретаршей Троцкого, получил доступ на его виллу и вскоре стал там частым гостем. По плану в один из дней ему удалось добиться встречи с Троцким наедине в его кабинете, скрывая под плащом ледоруб в руке. Меркадер рассчитывал, что поднимется шум и он сможет незаметно уйти, но просчитался. Как только он запер за собой дверь кабинета, опытный революционер всё понял и стал звать на помощь. Меркадер успел нанести всего один удар ледорубом до того, как сбежались люди. Однако даже этого удара хватило, и Троцкий скончался в больнице на следующий день, 20 августа 1940 года. А Рамон Меркадер попал в руки мексиканской полиции. Он полностью отбыл полученный срок в 20 лет, 6 из которых ему удавалось скрывать своё имя. После освобождения приехал в Советский Союз и был награждён Звездой Героя.








Гласувай:
29



1. djani - Прочетох с интерес...
17.12.2014 09:30
Явно историята на Судоплатов, от разсекретените архиви на КГБ те е вдъхновила. Но тази теория на заговора е малко пресилена за нашенското Блог.бг. Винаги сме били марионетна държава, в която общественото мнение не играе особена роля в подчинената на Големите в световната игра. А методите на шпионажа и агентурните игри е полезно да се знаят. Вече не са голям секрет за любознателните. Наистина доста курви, мъжки и женски се навъдиха напоследък, но КУРВ - това е призвание и признание...
цитирай
2. defender - Добър анализ.
17.12.2014 10:38
Точно така е.
цитирай
3. mt46 - Пропуснал си
17.12.2014 13:55
най-могъщия център - ЦРУ... А също и другите западни служби... Присъствието и влиянието им у нас е очеизвадно - чрез десетки НПО, финансирани от Запада и работещи за чужди /антибългарски/ интереси... Безспорна е зависимостта на доста наши управници от тези служби. Мнозина от тях ходят не в Москва, а във Вашингтон, в Брюксел, при новите си господари...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Големи майтапи с тоя постинг!!!
17.12.2014 17:43
В него напомних за понятието курв, което е от архива на оперативните работници от Център-Москва. Сега въвеждам още едно понятие, взето от лексиката на оперативните работници от Център- София, КУРКАПАН. Това понятие се ползва нашироко и сега сред мафиотите на Перник, защото произлиза от Радомир, а в с. Калища всеки си служи с него. Напомням, че от Радомирско произлизат големи фигури като ДимИтров, Първанов, архитектката на Община Перник, Федята и др. Смешното е, че в куркапана се хвана един блогов проститут, който в коментара си се пише курв. Няма да поместя коментара му, няма и да го държа дълго в капана, нека си живее с тази мисъл. Ако има кересте на магаре, вземам си думите обратно.
И понятието кересте е от лексиката на оперативните работници. В превод това означава неотработен дървен материал.
цитирай
5. man4oluxa - КУРКАПАН
17.12.2014 18:32
Дедо ми, бог да го прости беше от с. Егълница, пак там около Земенския манастир, нямам спомен да е споменавал този термин, ама той не беше оперативен работник, та може би заради това. Баба ми, обаче, бегълка от Беломорска Тракия ми е казвала, че кур/т/ капан всъщност означава буквално вълчи капан.
/"курт" на турски значи вълк/
цитирай
6. planinitenabulgaria - Има такова понятие, курткапан, има и айкапан и думузкапан и таушанкапан и др.
17.12.2014 19:13
man4oluxa написа:
Дедо ми, бог да го прости беше от с. Егълница, пак там около Земенския манастир, нямам спомен да е споменавал този термин, ама той не беше оперативен работник, та може би заради това. Баба ми, обаче, бегълка от Беломорска Тракия ми е казвала, че кур/т/ капан всъщност означава буквално вълчи капан.
/"курт" на турски значи вълк/


Става въпрос за оперативното понятие куркапан, което означава, че някой - не целият, а само един негов организъм - е гепнат частично, но това му състояние вече касае целият разработван от оперативчика. Сега това понятие се ползва от мафиотите по Пернишко.
При боравенето с тези термини се събира оперативна информация кой в какъв Център е разработван. Уточнявам, че ако някой бърка кросно с кересте, той е разработван в Център-Москва. Ако си беше в нашия Център щеше да знае, че керестето са окастрените трупи, които отиват на чарк за да се набичат на сачак, дограма, дюшеме, греди, дъски. От тук пък произлиза и друго оперативно понятие, дюшемепущ, което значи несериозен екземпляр. Точният превод е паркетен кавалер. Допускащите такиива грешки не достигат при разработката си по-високо ниво от "коронки" и ги изгонват бързо-бързо от Центъра.
цитирай
7. анонимен - Благодаря!
17.12.2014 20:25
Благодаря!
цитирай
8. man4oluxa - ако правилно съм разбрал
17.12.2014 21:52
то куркапана всъщност е нещо като п-тка със зъби
и горкому на всеки курв, ако не му е челичен,
та да и изпотроши зъбите.

пп
в нашио край, под кересте се разбира големо парче.
тва, кво ще рече относно центъра, който ме е разработвал?
цитирай
9. get - - Специално упълномощеният ... и водещ оперативен работник, стоящ зад убийството на Лев Бронщайн - Троцки ... ?
18.12.2014 21:20
planinitenabulgaria написа:

Эйтингоном

... Е ?
Ейтингон, Наум Исаакович (1899-1981), один из руководителей органов государственной безопасности, генерал-майор (9.7.1945). В 1930-е гг. выполнял наиболее ответственные поручения НКВД за границей, организатор террористических актов. В 1936-1937 занимался вопросами безопасности в республиканской армии в Испании, под именем "генерал Котов" прославился партизанскими действиями в тылу франкистских войск. Непосредственно руководил организацией убийства Л.Д. Троцкого. 20.8.1942 назначен зам. нач. 4-го управления НКВД СССР, занимавшегося разведкой, террором и диверсиями в тылу противника. С 27.9.1945 зам. нач. отдела "С" НКВД (затем НКГБ) СССР, которому поручено добывание и обобщение разведданных по созданию ядерного оружия. Затем до окт. 1951 зам. нач. Бюро № 1 МГБ СССР. В окт. 1951 арестован. После смерти И.В. Сталина в марте 1953 освобожден и назначен зам. нач. отдела МВД СССР. После падения Л.П. Берии в авг. 1953 арестован. Приговорен к 12 годам тюремного заключения. В 1964 освобожден, работал старшим редактором в издательстве "Иностранная литература".
Един от основните източници за финансиране на основателя на „психоанализата” Зигмунд Фройд и придаване публична популярност на трудовете му!

- С уважение, Get!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185551
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031