Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
02.12.2010 13:50 - Омайниче-любовна магия
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Хоби   
Прочетен: 81907 Коментари: 34 Гласове:
32

Последна промяна: 23.05.2012 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Предание разказва, че преди да бъде сътворен човекът, билките били съвсем обикновени треви, само красиви и уханни, защото по божи замисъл хората трябвало да са силни и здрави, защитени от злини и болести. Но когато Господ измайсторил човека от кал и го оставил да съхне, дошъл завистливият дявол. Замахнал с дългата си тояга и безмилостно пробол глинената фигура, направил я на решето. На сутринта, щом видял обезобразеното тяло от кал, Господ се втурнал да го спасява. Протегнал ръце и откъснал някакви треви, запушил с тях всяка дупка и раните мигом зараснали. Останали само следи от травмите – слаби места, отворени за болести и страдания, но за всяко от тях си имало лек . Тогава Господ благословил с лечебна сила 77 и половина билки, колкото били раните и така дал чудотворна сила на тревите - да лекуват и  спасяват човека. А за любов - търсете Омайниче. То е онази половин билка, която Бог благословил с другите 77. Вярва се, че ако намерите любимия човек, ще откриете и тайната половинка на 78-та билка. Казват, че омайничето е цветето, което някога Купидон пронизал със стрелите си, а после го подарил на феите, за да омайват пагубно и да съсипват живота на не един влюбен. Омайничето омайва и хвърля човека в несвястна любов. Наричат го още “старата билка”, сигурно защото е старо като любовната магия. Лекува всичко, също както щастливата любов, и е истински късмет да го откриеш.

image

Известният лечител Еньо Енев казва следното: “
Старите лечители смятат, че в планинското омайниче се съдържа елементът радий. Затова то може да действа от разстояние. Като се разболеят овците и им потекат сълзи, им връзват китка омайниче на шията за лек. Пришиват го в дрехата на човека, когото искат да омаят. Това е един от видовете обичниче, омайниче за създаване на любовни връзки. Аз не съм се занимавал с това, зная го от книгите. Омайничето се среща там, където го има и царичето. Растат заедно на едни и същи места. Те се прегръщат. Значи - шугавите магарета се събират през 9 дола и си чешат гърбовете. Не кръвта определя роднинството, а енергетиката, биополето. Това е доказано с високочестотни снимки на аурата. Сега вече може да се определи всяка намеса при лечение на болния дали е правилна или не, като се следи промяната в аурата, която се излъчва, например от дланите му и картината да се проследи върху екрана на компютър. Но хората с малкото пари не могат да си позволят да използват всичко, с което човечеството разполага. Моята рецепта сега каква е - аз не мисля кой учен е измислил дадена рецепта. Като погледна как царичето, омайничето, планинският очиболец са се прегърнали и растат на едно и също място, ми е ясно, че те имат поносимост едно към друго и можеш да ги сложиш в съответната смес без да се борят едно с друго. Това значи, че има един диригент, който подрежда музикално тоновете, така че да не си противоречат. Представи си, всичко е хармонично и изведнъж някой от някъде крякне да развали цялата работа. Така става като сложиш в една комбинация от растения едно, което има противни свойства, което не му е мястото там.”

image
 
Червено омайниче Geum coccineum
Многогодишно тревисто растение. Стъблото високо 5-20 cm. Приосновните листа с дълга дръжка, сложни, нечифтоперести, с 2 - 3 двойки странични листчета. Цветовете изправени, 2,5-4 cm в диаметър. Чашката е от два кръга от по 5 листчета, външните 2-3 пъти по-къси от вътрешните. Венчелистчетата 5, 10-18 mm дълги, закръглени, разперени, яркочервени. Цъфти през месеците май-август . 

image

Разпространение в България:
Влажни ливади и край потоци в Стара Планина (западна и средна), Средна гора, Родопи (западни), Рила, Пирин, Западни гранични планини, Знеполски район, Витошки район и Славянка. От 900 до 2300 метра надморска височина.

image

Употреба:
Растение с големи декоративни качества, но корените му се използвали от народната медицина за лечение на различни трудно-лечими болести. От ЕТ “Самодива” ме информираха, че в своите билкови комбинации използват корените, които берат в близост до хижа Перелик”.   Това цвете явно е заредено с много чиста и силна енергия.

image
  Ето какво намерих в нета за него Гордост за Рибарица (Централен балкан) е природния резерват „Царичина” чието име е свързано с чудната легенда за дъщерята на българския цар Иван Асен II – Тамара, излекувана от коварна болест с магията на огненото червено омайниче, което и до днес рибарчани наричат „Царичина”.    Изпратил цар Иван Асен II болната си дъщеря на лечение в Тетевенския Балкан. Било през пролетта. Слънцето позлатявало горите и карало птиците да пеят. Горските поляни поруменели от цветя. Тамара откъсвала цвете и го затъквала зад ухото си. Мислела си: “Кой е сега като мене. Не ми трябва корона.” Тамара научила, че цветето се нарича омайниче и, че ерген, който види пръв момиче, закичено с него се омайва и то става негова изгора. Цветето помогнало да царската дъщеря да оздравее. Но дошла есента и заедно с птиците заминала и Тамара. Тогава местните нарекли цветето, което тя така много обичала царско цвете, а поляната на която то цъфти – Царичина. Тя останала като една от приказните местности на Тетевенския Балкан и затова резервата носи нейното име.  
 image
Ручейно омайниче (Geum rivale) - тревисто многогодишно растение с височина 20-80 см с изправени, мъхести в горната си част тъмночервени стебла. Листата са на дълги дръжки и са перестонасечени. Цветовете са камбанковидни. Имат червено-жълта чашка и розови венчелистчета, които са събрани по 2-5 на върха на стеблата.  Цъфти юли-август.

image

Расте по бреговете на реките, езерата, сред храстите, по влъжните поляни и на блатисти места.
С лечебна цел се използват коренищата му. В тях има смоли, дъбилни вещества, гликозиди, органична киселина, нишесте.

image

Растението има освежаващо, обезболяващо, тонизиращо и антисептично действие. В народната медицина отварата от корени се приема при ентероколити, обилни маточни кръвотечения, малария, безсъние и като общоукрепващо средство.

image
  Родопско омайниче Geum rhodopaeum Многогодишно тревисто растение високо до 40 cm. Цветовете са оранжеви. Приосновните листа са с 3-6 двойки листчета. Цъфти юни – август.

image

Разпространение в България: Родопи (западни), Средна гора (западна), Пирин (южен) и Западни гранични планини - от 1200 до 1500 метра надморска височина.
 Значение: Растение с големи декоративни качества.

image
  В билколечението се използва предимно градското омайниче /гроченец, гребник, зайча стъпка/ Geum urbanum L  То се среща из низините и навлиза в селищата край сградите и зидовете, по пустеещите край селищни храсталаци и тревисти места. Затова са го и нарекли "градско". Но градскотоомайниче се среща тук-там и в планинските райони, стигайки до 1400 - 1500 м над м. в., където е обитател на горските поляни и край горските пътеки. Има го и покрай река Макоцевска. За разлика от градското омайниче всички останали видове омайничета са само планински растения.    Разпространение. Из цялата страна, расте в храсталаци, горски поляни, сенчети места из горите, близо до сгради.

image
Описание: Многогодишно тревисто растение с изправено, високо 30-70 см слабо разклонено, леко окосмено стебло. В основата на надземната част на стъблото са разположени като в розетка няколко листа с дълги дръжки. Те са сложни, лировидно нечифтоперести, съставени от 3 - 4 двойки странични и едно връхно листче, което е дълбоко нарязано на 3 или 5 дяла и е най-голямо по размери. Всички листчета са неравномерно и едро назъбени. Над при основните листа последователно са разположени стъбловите листа. Те са тройни, петурките им са едро назъбени и са с къси дръжки. В основата си имат двойка едро назъбени прилистници. Цветовете са сравнително дребни, разположени поединично по връхните части на стеблото; чашката е съставена от 10 спетчета, разположени по 5 в два кръга; венчелистчетата са 5, жълти; тичинките са много. Плодът е сборен, съставен от много едносеменни орехчета.  Вижте още снимки за тази билка тук:
luirig.altervista.org/photos-search/index.php 
Използваема част: Коренищата и корените, събрани през есента или през ранна пролет, преди да се развие растението. Коренищетому е с приятна миризма на карамфили е богато на дъбилни вещества, скорбяла, захари и багрилни вещества. То може да се използува за ароматизиране на вина, за боядисване на вълна в кафяв цвят, за дъбене на кожи. По-рядко се използва надземната част на билката. Химичен състав: Коренищата и корените съдържат етерично масло, в състава, на което влиза евгенол, на който се дължи приятната му карамфилова миризма  Освен това се съдържат 20—30% дъбилни вещества, гликозиди, танини, органични киселини, горчиви вещества, флавоноиди и др. В надземните части също има дъбилни вещества и флавоноиди, но са в по-малки количества.
Действие: Противовъзпалително, антисептично, тонизиращо и запичащо. Билката влияе благотворно при диарии, възпалителни процеси в храносмилателния тракт (гастрити, колити и др.). Наличието на етерично масло упражнява силно антибактериално действие спрямо редица бактерии и гъбички. Приложение: Корените се използват при гастрити, колити, диарии, колики, метеоризъм, повръщане, възпаление на стомаха, при чревни инфекции, а така също и при раневи инфекции, където отвара от билката, приложената локално, благоприятствува оздравителния процес. В народната медицина те се препоръчват и при чернодробни и жлъчни  смущения,  кръвоизливи,  остра кашлица и бяло течение. Надземната част на билката действа успокояващо на нервната система. Те съдържат почти същите вещества, както корените, само че в по-малка концентрация и могат да се използват при същите заболявания, както корените, но действието им ще е по-слабо. В ЕТ «Самодива» използват само надземната част. Външно: при кървящи венци, хемороиди, за ускоряване заздравяването на рани.  

Начин на употреба: 2 чаени лъжички ситно нарязани коренища и корени от билката се заливат с 300 мл вряща вода. Отварата се вари още 5 минути. Прецежда се и се пие по 1 кафена чашка преди ядене 3 пъти на ден.  При използване на надземната част: 2 чаени лъжички се запарват в 400 мл вряща вода за 10 мин. Количеството се изпива за 1 ден. Тинктура – вземаме 1 част ситно счукани корени и ги заливаме с 5 части чист спирт. Затваряме ги в стъклен съд и ги оставяме да престоят 10 дни, като от време на време ги разбъркваме. Прецеждаме тинктурата и даваме на болния по 10-15 капки 2-3 пъти на ден.

Моят опит: Не съм ползвала тази билка, защото при тези заболявания, за които се използва има и други билки, които повече уважавам. Когато ми бе времето да омагьосвам “слабия пол” нямах никакви затруднения:)) Тогава и не познавах енергийните свойства на билките, даже изобщо не вярвах в магии. Спомням си веднъж най-добрата ми приятелка от класа ми показа някакъв восък, в който беше замесено мляко от родилка и бог знае още какви билки. Каза ми с много тайнствен глас, че ако погледна момче през него, без то да ме види, казвайки на ум -“както кърмачето обича майчиното мляко, така и той мен да ме обича”, то това момче ще си влюби трайно в мен. Много й се смях, тя беше решила да си гледа гаджето през този восък. То горкото и без това беше влюбено до уши, ама нали знаете, на нас жените винаги ни е малко. Тогава реших да направя един експеримент и да й докажа, че това не може да се случи. Избрах си едно момче от класа, което изобщо нямаше аспирации към мен, даже ухажваше друга моя приятелка, която вече си имаше гадже, пак от класа. Та погледнах го това момче и казах тайнствените думички. Минаха  две седмици и ето че момчето ме покани на среща, спря да задява другата ми приятелка, даже след няколко месеца си я взе за изповедник да й разказва, колко много страда по мен. Тя дойде да ме моли, да бъда по-благосклонна към него, защото нещата вървят на зле. Аз дълго му бягах по тъч линията и се чудех какво да го правя .Ей..., белята си хванах, истина ви казвам, чувствах се безкрайно виновна и усилено мислех как да оправя нещата. Няма да ви разправям какви методи приложих за да го “излекувам”, мисля че успях, ама това един господ знае дали е така, дано не ме сложат да вря в някой казан на оня свят:)))  От цялата работа намаза приятелката, дето донесе восъка. След моят провал доби още по-голям кураж, погледна си през него гаджето и когато завършихме техникума целият ни клас игра хоро на тяхната сватба. Ядохме, пихме и се веселихме!!!

image
 
Снимките са от нета. 
Добавих един хубав разказ за нейното действие:
hristam.blog.bg/izkustvo/2012/05/19/vednyj-na-hiliada-godini.956255#last_comment

Който иска да направи някаква справка за друга билка, да кликне тук: http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571 или http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/08/17/.499250




Тагове:   здраве,


Гласувай:
32



1. yotovava - Има ли разлика между омайничето и обичника?
02.12.2010 14:07
Навремето носех в джоба си листа от обичник, беше ми ги дала една гледачка. Дали си е внушение, или не, но когато бяха в мен, всички врати се отваряха, изкарвах си изпитите без проблем, ако ги забравех вкъщи - наопаки. :)))))
Поздрави
Валя
цитирай
2. panazea - Омая ме !
02.12.2010 14:21
Красиво и полезно цвете! :))
цитирай
3. kasnaprolet9999 - yotovava
02.12.2010 14:25
Не, няма, на омайничето казват още обичниче. То е едно от видовете обичничета, но има и други, например кандилколистно обичниче или Демир Бозан, виж тук:
http://zdravnitza.com/a/nav/products/one/one/products/1177/category/3
цитирай
4. kasnaprolet9999 - panazea
02.12.2010 14:27
Така е, струва ми се, че не е добре проучено, само за градското има по-подробна информация в повечето билкови сайтове, които прегледах.
цитирай
5. compassion - Невенче, ако вриш в казана, поне ще знаеш защо,
02.12.2010 15:15
но приятелката ти, дето те е подкукуросала ще ври в още по-голям, още по-горещ и доживотен казан. Ти като невинна жертва може даже да се отървеш, поради "неосъзнаване на зловредността на действията" :)))))))))
цитирай
6. kasnaprolet9999 - compassion
02.12.2010 15:25
Сигурно е така, аз поне опитах да се поправя и трябва да ми се отчете, примерно да бъда само в парвия кръг на ада:)))
цитирай
7. stela50 - Благодаря ти ,Късна пролет ...За хубавия постинг и полезна информация.
02.12.2010 15:32
За пръв път виждам омайниче ,приемала съм го само като легенда ,символ .
А то едно красиво ,нежно и омайно .Прочетох с интерес и материала .
Поздрави и хубав ден !
цитирай
8. kasnaprolet9999 - stela50
02.12.2010 15:45
То и аз до скоро не знаех за планинските омайничета, мислех че има само градинско омайниче. Почнах да си разменям имейли със хората от "Самодива", за които ви писах в предишни постинги и те ми казаха, че берат няколко вида омайничета. Разрових се в нета и направих този обобщен постинг. Инфото е пръснато на много места, реших да го подредя и поднеса по един приятен начин, дано да съм успяла.
цитирай
9. valben - Леле, колко интересно!
02.12.2010 16:22
Ще го прочета още един път и хуквам да търся омайниче! И да не забравя да провера по дрехите си дали някой не ме е омаял! Искрено ти благодаря и те поздравявам. Този материал ще си го запазя.
Вал!
цитирай
10. makont - Омая ме с твоето Омайниче,
02.12.2010 16:28
само от картинките и вече съм влюбена отново. Ей сега ще види Гергов. Много хубаво и достъпно си го написала, а легендата е прекрасно допълнение. Удоволствие беше за мен. Усмихната и хубава вечер. Погледай и ти цветето, чаша червено вино и ей го на , едно любовно!
цитирай
11. анонимен - Дори не знаех
02.12.2010 16:30
Дори не знаех, че има подобно цвете. Като го гледам разбирам откъде идва името му.
цитирай
12. kasnaprolet9999 - valben
02.12.2010 16:31
Запази го, защото омайничето вече е прецъфтяло и ще трябва да чакаш догодина за да го намериш и то, ако имаш късмет :)))
цитирай
13. kasnaprolet9999 - makont
02.12.2010 16:33
Искам всички да ви омаям с него тук в блога, за да ви излекувам на физическо и духовно ниво, за да бъдете много добри и щастливи.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - №11
02.12.2010 16:35
Да, красотата омайва, но най-вече омайването се получава от вълните които излъчва това цвете.
цитирай
15. kleopatrasv - Цяла горска фея си, Невена с тези ...
02.12.2010 17:06
Цяла горска фея си, Невена с тези прекрасни приказки и легенди за билките...!
Поздравления за увлекателния пост, прочетох го на един дъх.
цитирай
16. kasnaprolet9999 - kleopatrasv
02.12.2010 17:11
най-ме влече да правя постинги за билките и много се радвам, че има хора като теб, които да ги четат с удоволствие.
цитирай
17. kasnaprolet9999 - alav
02.12.2010 19:09
Е, щом го има и на Витоша, всичко е наред, догодина ще организирам всички влюбени поети и поетеси в блога на поход към Витоша, та белким спасят душите от страдания :))))
цитирай
18. lambo - Омайничето съм го виждал по потоците над хижа "Равнец", над Карлово
02.12.2010 22:58
Същото като на първата снимка. Разбира се на тази височина, царичето ( шапичето) също го има в изобилие. ЦБ над Карлово и Калофер е Раят за царичето. Най-многото видове шапичета са тук

Род "Geum" (Омайниче) и род "Alchemilla" (Цариче) и двата са от голямото семейство Розоцветни. Но не съм се занимавал подробно с тези два рода
цитирай
19. kasnaprolet9999 - lambo
02.12.2010 23:08
Благодаря, че сподели. Шапичето е също много ценна билка, най-вече за жените. Там при теб е по-високо и има много интересни билки.
цитирай
20. razkazvachka - Омайничето - виждала съм го на хижа "Здравец" в Родопите - точно в ниското мочурливо място
02.12.2010 23:22
сега не знам как изглежда поляната там....

А жълтото - градското - градината ми е пълна с него, изобщо не съм се усетила, че е то, но ми харесва и не го скубя - стои си сред лалетата и кандилките, а най-смешното е, че и другите не го скубят....
цитирай
21. kasnaprolet9999 - razkazvachka
02.12.2010 23:34
Е, радвам се, че вече си наясно, какво цъфти в твоята градина и при нужда може да го използваш. Поздрави!!
цитирай
22. анонимен - Stefka Ivanova
03.12.2010 06:30
Pozdravlenia za Omainicheto, zvuchi kato prikazka i e poveche ot udovolstvie da go prochetesh. Dali me pomnish? Detzata ni porasnaha zaedno v edno malko selo do Sofia, Makotzevo. Predi vreme prochetoh pak neshto tvoe, tam spomenavashe i Makotzevo, no sas zakasnenie razbrah, che e tvoe napisanoto, sina mi, na kogoto go prepratih te razpozna. Pozdravi ot California, dalech sam, no sledia Bg presata, sashto i niakoi blogove. Do novi sreshti v neta, zdrave i uspehi.
цитирай
23. kasnaprolet9999 - Стефче
03.12.2010 09:37
Как няма да те помня, синът ти се казва Кристиян и с моя Храбър бяха нерезделни. Какви щуротии само измисляха, особено когато отидоха да спят на палатка при глиганите на Опор :)))
За с.Макоцево съм писала много и имам много снимки от там. Виж тук:
http://blog.bg/theme.php?theme=881
цитирай
24. rainbowvista - Какво име само: Омайниче! Много ...
03.12.2010 10:36
Какво име само: Омайниче! Много хубав постинг, поучителен, точно нещо италианско ми се слушаше :)
цитирай
25. kasnaprolet9999 - rainbowvista -
03.12.2010 11:29
Аз пък харесвам състава, от който произлиза твоя ник и най-много парчето Ариел.
цитирай
26. benra - :-))
03.12.2010 11:32
пролет, винаги разказваш полезни и интересни неща.Направо омайваш, да не би да имаш омайниче на десктопа:-))))
цитирай
27. kasnaprolet9999 - benra
03.12.2010 11:47
Имам цял файл с омайничета на диска, но защо успявам да ви омайвам ще разбереш след малко, като се включа в твоята блог-вълна. Поздрави!!1
цитирай
28. benra - ииии
03.12.2010 11:53
пролет, много се радвам, че ще се включиш-))))
цитирай
29. kasnaprolet9999 - benra
03.12.2010 12:26
С удоволствие ще го направя, няма шест, пет.
цитирай
30. анонимен - ДО КЪСНАПРОЛЕТ
14.12.2010 03:53
ЗДРАВЕЙ!
ВПЕЧАТЛЕНА СЪМ ОТ ХУБАВИЯ ТИ БЛОГ ,КАКТО И ОТ ИНТЕРЕСНИТЕ ПОСТИНГИ ЗА БИЛКИТЕ,КОИТО ПИШЕШ - НАЙ-НАПРЕД ПРОЧЕТОХ ЗА МАЩЕРКАТА.
АЗ СЪМ МАЙКА НА МАЛКО И МНОГО СЛАДКО МОМЧЕНЦЕ НА 1Г И 9 МЕСЕЦА,КОЕТО ОБАЧЕ Е МНОГО НЕРВНО ДЕТЕ.ОЩЕ ОТ СЪВСЕМ МЪНИЧКО БЕБЕНЦЕ БЕШЕ ТАКА.ОТСКОРО ИМАМЕ И ПРОБЛЕМ СЪС ЗАЕКВАНЕТО.СЪЩО ТАКА Е УЖАСНО ТРЕВОЖЕН И ПЛАШЛИВ,СТРАХУВА СЕ ДОРИ КОГАТО ГО ПРИБЛИЖИ НЯКОЕ ДЕТЕНЦЕ НА НЕГОВАТА ВЪЗРАСТ.МНОГО ЛЕСНО СЕ РАЗСТРОЙВА.С ЕДНА ДУМА Е С МНОГО ЛАБИЛНА НЕРВНА СИСТЕМА.ИНАЧЕ Е ДОСТА УМЕН И ПРВ НЯКОИ ОБЛАСТИ ОТ РАЗВИТИЕТО СИ ИЗПРЕВАРВА ВРЪСТНИЦИТЕ СИ-ПРОХОДИ НА 9М,ПРОГОВОРИ СЪЩО МНОГО РАНО,НА 1Г И 4М ВЕЧЕ ГОВОРЕШЕ С ИЗРЕЧЕНИЯ.ОТ ЕДНА СЕДМИЦА ЗАПОЧНА ДА ЗАЕКВА И КАТО СЕ ЗАПЪНЕ,СЕ РАЗПЛАКВА И СЕ ГУШКА В МЕН.КОГАТО НЕ УСПЕЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО В ИГРА ИЗПАДА НАПРАВО В ИСТЕРИЯ,ПЛАЧЕ НАСЪН,КАПРИЗЕН Е И ПРИ ХРАНЕНЕ.
мИСЛЯ СИ,ЧЕ МОЖЕ БИ МОГА ДА МУ ПОМОГНА С БИЛКОВИ ОТВАРИ ИЛИ ЧАЙОВЕ,БАНИ С НЯКОИ БИЛКИ И ИЗОБЩО СЪС СРЕДСТВА ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА И БИЛКАРСТВОТО.
ТА ПРЕДВИД ПОЗНАНИЯТА ТИ,БИ ЛИ МИ ПОМОГНАЛА СЪС СЪВЕТ,РЕЦЕПТА?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
цитирай
31. boris66 - boris66-krasnaprolet9999
16.12.2010 14:30
Изпитал съм действието на омайничето Влюбих се в една жена така че когато четях нещо написано от нея очите ми се просълзяваха!
цитирай
32. анонимен - Страхотна билка
29.05.2011 08:25
Радвам се, че намерих толкова неща за омайничето, въпреки че ми е известно отдавна.
цитирай
33. kasnaprolet9999 - анонимен 31
16.06.2011 23:01
Съжалявам, че късно видях съобщението ви. Мисля, че за малкия ще бъде добре да редувате три вида чай-маточина, мащерка и мента. Ако детето е било упрлашено от нещо , след което е започнало да се проявява по този начин е хубаво да пие страшниче.
цитирай
34. kasnaprolet9999 - boris66
16.06.2011 23:03
Тя сигурно е била омайница :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15316663
Постинги: 846
Коментари: 16439
Гласове: 41664
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031