Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2015 15:23 - Екстракт от гроздови семена
Автор: plamonka Категория: Други   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.12.2015 18:16


image
От хилядолетия гроздето е известно със своите хранителни и целебни свойства.


Екстракт от гроздови семена

Малко известно е, че екстрактът от гроздови семена съдържа широка гама от здравословни съставки като протеини, мазнини, въглехидрати и полифеноли (най-вече във вид на флавоноиди или още известни като биофлавоноиди).

Гроздово семе се използват за профилактика на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, при варикозни вени, хемороиди, атеросклероза, високо кръвно налягане, отоци, инфаркт на сърцето и инсулт.
Биофлавоноидите обединяват цял клас растителни пигменти, известни с качествата си на изключително мощни антиоксиданти и със способността си да предпазват човешкото тяло от въздействието на свободните радикали.
Процианидин е един от от фенолите, съдържащи се в гроздовите семена. Той е наричан още тайният витамин срещу остаряването. Смята се, че той предпазва тялото от преждевременно остаряване чрез повишаване нивата на витамин С на клетъчно ниво.

производство на хранителни добавки 


image

Днес стандартизираните екстракти от гроздово семе се прилагат за лечение на широк спектър от болестни състояния, дължащи се на увреждане от свободни радикали, включително сърдечни заболявания, диабет и дори злокачествени заболявания.
Гроздово семе се прилага при хронична венозна недостатъчност на крайниците, разширени вени, дължащи се на затруднено оттичане на кръвта от долните крайници. Те се проявяват най-често с чувство за умора в краката, особено вечер, отоци, болка и видими разширени венозни съдове.


производство на хранителни добавки

И така, благодарение на богатия си състав, екстрактът от гроздови семена е особено благоприятен при:
производство на екстракти
Хронична венозна недостатъчност - голям брой изследвания сочат, че процианидините облекчават симптомите на хроничната венозна недостатъчност, сред които са болка, оток, умора и разширени вени.

Едем – посттравматични или постхирургични отоци преминават значително по-бързо при приема на гроздови семена.

Висок холестерол и високо кръвно налягане – чрез способността си да намалява скоростта на окисляване на LDL,  екстрактът от гроздови семена понижава нивата на лош холестерол, предпазва кръвоносните съдове от увреждане и по този начин предпазва и от хипертония.

Ракови заболявания – лабораторни проучвания показват, че екстрактът от гроздови семена може да предотврати развитието на ракови клетки. Той предпазва и чернодробните клетки от увреждане вследствие на химиотерапия.

Диабет – стабилизира равнищата на кръвна захар.

Зрение – изостря нощното зрение.

Кожа – има антиейджинг ефект, заради свойството му да предпазва колагена и еластина в кожата от разрушаващото действие на свободни радикали.

image

Гроздово семе се прилага като хранителна добавка под формата на капсули, таблетки и течни екстракти. Външно, върху кожата, се използва основно олио от гроздови семки. Олио от гроздови семки се прилага и в кулинарията, като добавка към дресинг за салати и други ястия.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamonka
Категория: Други
Прочетен: 60525
Постинги: 65
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930